Apstiprināt grozījumi Ventspils pilsētas pašvaldības 2011. gada budžetā, palielinot gan izdevumu, gan ieņēmumu daļu.

Grozījumi paredz pilsētas pašvaldības 2011. gada pamatbudžeta ieņēmumus kopumā palielināt par 2,7 miljoniem latu, savukārt izdevumus palielināt par 2,6 miljoniem latu.

Pēc veiktajiem grozījumiem precizētais pašvaldības budžeta ieņēmumu apjoms kopā ar iepriekšējā gada naudas līdzekļu atlikumu plānots 44,9 miljonu apmērā. Pašvaldības izdevumi 2011. gadā noteikti 41,1 miljonu latu apmērā, tajā skaitā izdevumi 3,2 miljonu apmērā no kredītlīdzekļiem investīciju projektu realizācijai.

Būtiskākie grozījumi pašvaldības budžeta ieņēmumos saistīti ar iedzīvotāju ienākuma nodokļa palielinājumu un investīciju projektu realizāciju. Pašvaldības 2011.gada budžetā iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi plānoti 12,96 milj.latu apmērā, kas ir par 6% jeb 0,86 milj.latu mazāk kā 2010.gada izpilde. Šī gada pirmajos 5 mēnešos nodoklis iekasēts 6,6 milj.latu apmērā jeb 51% apmērā no gada plāna. Saglabājoties iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu izpildes tendencei līdzšinējā apmērā, sākotnēji noteiktais ieņēmumu gada plāns palielināts par 0,7 milj.latu.

Grozījumi saistībā ar vairāku pilsētas attīstībai nozīmīgu investīciju projektu realizāciju, t.sk. „Velotūrisma attīstība Ventspilī”, „Livonijas ordeņa pils kompleksa rekonstrukcija, renovācija un ekspozīcijas izveide”, „Energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi Ventspils pilsētas pašvaldības ēkās, II kārta”, ietver valsts un ārvalstu ieņēmumu palielināšanu par 1,52 milj. latu un šo līdzekļu novirzīšanu izdevumiem (Ls 1,15 milj.), kredītu atmaksai (Ls 0,37 milj). Tāpat paredzēta plānoto kredītsaistību palielināšanu par 0,23 miljoniem latu, lai nodrošinātu visa projektam „Eiropas starptautiskās maģistrāles (E22) un valsts galvenā autoceļa (A10) ielu posmu rekonstrukcija Ventspilī” valsts un ārvalstu finansējuma apguvi.

Grozījumi pašvaldības 2011.gada budžetā skar arī vairākus sociālo nozīmīgus pasākumus:

  • projektam „Darba praktizēšanas pasākumu nodrošināšana pašvaldībās” jeb tā sauktajai „simtlatnieku programmai” ārvalstu finansējums tiks saņemts par 200 tūkst.latiem lielāks nekā sākotnēji tika plānots, attiecīgi lielākam iedzīvotāju skaitam būs iespēja strādāt un saņemt atalgojumu;

  • Labklājības ministrijas projektu konkursā atbalstītā projekta „„Jauniešu mājas” izveide Ventspils pilsētas domes Pansionātā un bērnu namā „Selga”” realizācija par kopējo summu 23 tūkst.latu- jauniešu sociālo un praktisko dzīves prasmju attīstīšana, lai nodrošinātu viņu neatkarību un veiksmīgu iekļaušanos sabiedrībā;

  • Pašvaldība katru gadu piešķir līdzekļus talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītības atbalstam (pabalsts tiek piešķirts 2 reizes gadā, izvērtējot jaunieša sekmes pēc semestra vai sesijas beigām profesionālās vai augstākās izglītības iestādē) un šogad ievērojami palielinājies jauniešu skaits, kuri var šo pabalstu saņemt, līdz ar to pabalsta izmaksai papildus iedalīti 19 tūkst.latu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: