Krimināli politiskais Garbuzovas un Rugines strīds Ventspils tiesā izšķirts. Tiesnesis Grūbe atzinis abas par nevainīgām apsūdzībā par neslavas celšanu plašsaziņas līdzekļos.

Pilns tiesas spriedums, kas pamatos lēmumu Ventspils domes deputāti, Jeļenu Garbuzovu un Ventspils tirdzniecības ostas personāla daļas vadītāju, partijas Saskaņa biedri Alīnu Rugini par nevainīgām celtajās apsūdzībās, taps zināms 20. jūnijā. Tiesa lēmusi bez izskatīšanas atstāt arī pieteikumus par kompensācijas pieprasījumu.

Jeļena Garbuzova, komentējot lēmumu, atklāja, ka, viņasprāt, attaisnojošais spriedums skaidrojams ar iesniegtajiem pārliecinošajiem pierādījumiem – galvenokārt e-pasta saraksti starp viņu un Saskaņas biedriem, tajā skaitā partiju apvienības Kurzemes līderi Valēriju Agešinu. Kā komentē Garbuzova: «Tā atklāja šokējošus faktus par partijas vadības stilu.»

Pirms pilnā tiesas sprieduma komentāru par to, kādēļ arī Alīnu Rugini tiesa attaisnojusi, Garbuzova sniegt atturējās un neatklāja, vai turpinās cīņu augstākās tiesas instancēs. Ventspils domes neatkarīgā deputāte uzsvēra, ka šobrīd viņa iesaistās galvenokārt sabiedriskajās aktivitātēs un par tālāku politisko darbību saistībā ar gaidāmajām Saeimas vēlēšanām vēl nav domājusi. Uzzināt Alīnas Rugines viedokli par tiesas spriedumu Ventas Balsij neizdevās.

Ventas Balss jau rakstīja, ka pirmā pret Jeļenu Garbuzovu vērsās Alīna Rugine, apvainojot Garbuzovu par nepatiesu, apkaunojošu izdomājumu tīšu izplatīšanu. Savukārt pēc tam apsūdzību pret Rugini par neslavas celšanu masu saziņas līdzekļos izvirzīja arī Garbuzova. Cietušā statusā procesā figurēja arī Valērija Agešina vārds.

Politizētā kriminālprāva Ventspils tiesā skaidri atklāja nesaskaņas partijas Ventspils nodaļā, kas aizsākās jau pagājušā gada vasarā, priekšvēlēšanu laikā, kad ilggadējie partijas biedri atļāvās paust sašutumu par to, kā tika veidots Saskaņas centra Kurzemes apgabala deputātu kandidātu saraksts. Šobrīd nepakļāvīgie biedri, tajā skaitāSaskaņas Ventspils nodaļas līderis Vladislavs Šafranskis, ar valdes lēmumu no partijas izslēgti.

Par Ventspils līderi centrālā vadība virza Ventspils tirdzniecības ostas Personāla daļas vadītāju, 10. Saeimas deputātu kandidāti Alīnu Rugini, no Saskaņas centra vēlēšanās kandidēja arī uzņēmējs Leonards Čamanis. Tādējādi saskaņieši iezīmē jaunus vaibstus partijas Ventspils nodaļā. Tikmēr vairāki izslēgtie deputāti sākuši aktīvi darboties Ventspils jaunatnes organizācijā Mēs varam. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: