Šonakt Ventspils ugunsdzēsējiem nācās likvidēt ugunsnelaimi Inženieru ielā 77 astotā stāvā dzīvoklī, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ventspils brigādes komandieris, majors Andris Šulcs.

Informācija par ugunsgrēku saņemta ap pusčetriem naktī, bet, vēl neaizbraucot līdz notikuma vietai, bija redzams, ka deviņstāvu mikrorajonu klāj dūmu mākonis. Nokļūstot pie ēkas, ugunsdzēsēji pamanīja, ka no astotā stāva loga nāk liesmas, kuras draud pārmesties arī uz devītā stāva balkonu. Stāvokli sarežģīja apstāklis, ka bija spēcīgi piedūmota kāpņu telpa un sākuma stadijā trūka informācijas par iedzīvotājiem, kuri vēl varētu atrasties pārējajos astotā un devītā stāva dzīvokļos. Tādēļ paralēli ugunsgrēka dzēšanas darbiem nācās pārbaudīt arī šos dzīvokļus.

Kā vēlāk noskaidrojās, lielākā daļa no īrniekiem jau savas dzīves vietas bija pametuši, izņemot vienu dzīvokli devītajā stāvā. Šī dzīvokļa īrnieki evakuēties atteicās, jo kāpņu telpa bija ļoti spēcīgi piedūmota, bet dzīvoklī dūmu praktiski nebija.

Ugunsgrēku izdevās likvidēt plkst. 4.30. Tajā izdega viena dzīvokļa dzīvojamā istaba, koridors, virtuve un balkons, bet no spēcīgajiem dūmiem, nopietns remonts nepieciešams arī devītā stāva dzīvokļos un ēkas kāpņu telpā. Cietušo un bojā gājušo ugunsgrēkā nav.

Ugunsgrēka iespējamais iemesls visticamāk varētu būt neuzmanīga rīcība ar uguni. Kā stāstīja izdegušā dzīvokļa kaimiņi, sieviete, kura dzīvo izdegušajā dzīvoklī, izceļas ar neadekvātu uzvedību, un vairākkārt jau manīta rīkojoties ar atklātu uguni. Ugunsgrēku šajā dzīvoklī, taču ar daudz mazākām sekām, šī sieviete jau bija izraisījusi pirms dažiem gadiem.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 15.jūnija plkst. 6:30 līdz 16.jūnija 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 41 izsaukumu. Kopumā dzēsti 20 ugunsgrēki, veikti 12 glābšanas darbi, astoņi bija maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks.  

Aculiecinieka Kaspara video

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: