BK "Ventspils" aizsargs Jānis Strēlnieks devies uz Itālijas pilsētu Trevīzo, kur no 11. - 13. jūnijam notiks Eiropas talantīgo jauniešu nometne "Adidas EUROCAMP", ziņots komandas mājas lapā.

Uz Trevīzo dosies arī BK "Ventspils" galvenais treneris Gundars Vētra, kurš nometnē vēros jaunos Eiropas talantus

Eiropas talantu nometne notiek jau no 2003. gada, kur vienkopus pulcējas labākie un talantīgākie Eiropas jaunieši. Savukārt nometni vada pieredzējuši Eiropas un Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) treneri, bet sportistus vēro aģenti, komandu treneri un citi interesenti. Šogad basketbolisti pieredzi smelsies pie tādiem speciālistiem kā Džons Velšs (Denver Nuggets),Džegs Sikma (Houston Rockets), Džons Baikerstafs un Tonijs Ranzons (Minnesota Timberwolves) un citiem NBA un Eiropas basketbola treneriem. Kopā ar Jāni trenēsies vēl 57 jaunieši no dažādām Eiropas valstīm.

Nometnes laikā visus basketbolistus rūpīgi novēro speciālisti, un tiek izvērtētas viņu prasmes taktikā, tehnikā, tāpat noteikta arī fiziskā sagatavotība. Klātesošie ir arī informēti par katra basketbolista līdzšinējiem sasniegumiem, spēlējot kādā no klubiem vai nacionālās izlasēs. Gandrīz katru gadu vairāki nometnes dalībnieki nonāk kādā no NBA komandām.

Piemēram, 2009. gadā uz augstāko basketbola līgu devās pieci no nometnes dalībniekiem – Rodrige Beaboiss ( Dallasas Mavericks), Jonass Jerebko ( Detroitas Pistons), Henks Norels (Minnesotas Timberwolves), Nando Dekolo ( Portlandas Trail Blazers) un Sergejs Gladirs (Atlantas Hawks).

Šogad uz Trevīzo dodas vēl divi Latvijas basketbolisti - Dairis Bertāns ( "VEF Rīga") un Dāvis Bertāns (Ļjubljanas Olimpija). Savukārt no Lietuvas uz nometni ir aicināti divi jaunie talanti – pagājušās sezonas ventspilnieku centra Sauļus brālis Mindaugs Kuzminsks (Kauņas "Žalgiris") un Donats Motejuns (Treviso "Benetton").

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: