Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes darbinieki atklājuši mēģinājumu valstī ar viltotiem dokumentiem ievest, iespējams, kādā Norvēģijas noliktavā nozagtu auto riepu kravu.

VID Mobilo vienību darbiniekiVentspils ostā veicot muitas kontroles pasākumus kādai Lietuvā reģistrētai kravas automašīnai, kas prāmi "Scottish Viking" bija iebraukusi no Zviedrijas, atklāja, ka kravas pavaddokumenti ir viltoti, bet kravā esošās 624 autoriepas, iespējams, nozagtas no kāda uzņēmuma noliktavas Norvēģijā.

Autovadītājs VID amatpersonām varēja uzrādīt tikai daļu no visiem nepieciešamajiem kravas - 524 vieglo un 100 smago automašīnu riepu - pavaddokumentiem, un to starpā nebija kravas izcelsmi apliecinoša dokumenta, tādēļ VID Muitas kriminālpārvaldes darbiniekiem radās aizdomas par viņiem uzrādīto kravas pavaddokumentu autentiskumu.

Aizdomas vēl vairāk pastiprināja fakts, ka kravas padziļinātās kontroles laikā automašīnas vadītājs informēja, ka kravā esošās automašīnu riepas tika iekrautas Norvēģijā, Oslo, nevis Zviedrijā, kā tas bija norādīts kravas pavaddokumentos.

Nepilnīgajos kravas pavaddokumentos kā kravas nosūtītājs tika uzrādīts kāds Zviedrijā reģistrēts uzņēmums, bet kā kravas saņēmējs - kāds Lietuvas uzņēmums, taču no Zviedrijas muitas dienesta tika iegūta informācija, ka norādītais Zviedrijas uzņēmums vairs nav aktīvs un to ir pārņēmis cits uzņēmums.

Papildus sazinoties arī ar vairākām Skandināvijas valstu tiesībaizsardzības iestādēm, VID darbinieku rīcībā nonāca informācija, ka, iespējams, kravā esošās vieglo automašīnu riepas ir nozagtas no kāda uzņēmuma noliktavas Norvēģijā. Šobrīd VID mēģina iegūt apstiprinājumu šim faktam.

VID norāda, ka nepilnīgie kravas pavaddokumenti, kā arī cita papildu saņemtā informācija liecina par to, ka Lietuvas uzņēmums nav ievērojis Eiropas Padomes regulas nosacījumus, tāpēc 7.jūnijā sākta administratīvā lietvedība saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu par kontrabandu.

Krava - kopumā 624 autoriepas-, kravas pavaddokumenti un automašīna, kurā atradās automašīnu riepas novietoti Rīgas brīvostas muitas kontroles punkta teritorijā un tuvākajā laikā tiks nodota glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrai līdz sāktās administratīvās lietas izskatīšanai.

LETA


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: