Latvijā jau trešo gadu, bet Ventspilī otro norisinās ielu basketbola turnīrs Ghetto Basket.

Ar katru gadu aug šī turnīra popularitāte, komandu skaits un, galvenais, arī līmenis. Tajā arvien vairāk sāk piedalīties spēlētāji, kas agrāk trenējās basketbolā, strītbola entuziasti, aktīvās atpūtas cienītāji un pat profesionāli basketbolisti, kuri vēl pirms neilga laika cīnījās Latvijas Basketbola līgas organizētajos čempionātos.

Ghetto Basketbūtiskākā atšķirība no parastā strītbola ir tā, ka tajā nav tiesnešu. Spēli godprātīgi tiesā paši spēlētāji, kas fiksē noteikumu pārkāpumus. Protams, gadās arī strīdus situācijas, kad kādam no spēlētājiem nākas piekāpties, bet līdz ar to spēle kļūst agresīvāka, tehniskāka un skatāmāka.

Noticis arī pirmais no četriem ielu basketbola turnīriem Ventspilī (nākamie paredzēti 12. un 26. jūlijā un 2. augustā), kurā startēja 35 komandas. Vecākajā grupā (1994. gadā dzimušie un vecāki vīrieši) uzvaras laurus plūca vienība Mazais no Rīgas, kas ar 15:13 finālā pārspēja mājinieku komandu Kazlēni (Mārtiņš Auns, Niks Neverčiks, Pēteris Rudzājs, Mareks Spruģevics). Trešo vietu ieguva vēl viena Ventspils komanda – Kaijasenergy.lv(Viesturs Kohs, Māris Grīnvalds, Jānis Andersons, Andris Kovaļevskis).

Vidējā grupā (1995. gadā dzimušie un jaunāki zēni) labākā bija komanda Spraigulis (Harijs Frīdenbergs, Kārlis Priednieks, Patriks Miks Ozols, Matīss Kristaps Mednis), otrā palika Oligarhi (Kristers Alksnis, Roberts Rozenfelds, Artis Blumbergs), bet trešā – Virca (Nils Ozoliņš, Māris Renevics, Edgars Puķītis, Rihards Maurers).

Jaunākajā grupā (1999. gadā dzimuši un jaunāki) zēni startēja kopā ar meitenēm un pirmo vietu izcīnīja Vovas (Markuss Ķeizars, Dāvis Pūliņš, Viestards Litavnieks), bet par pārsteigumu parūpējās Supermeitenes (Luīze Šepte, Una Jirgensone, Egija Grence, Jana Arāja), kas ieguva otro vietu, trešā palika komanda Šprotes (Krists Miksons, Kārlis Reinis Štolcs, Mārtiņš Ēriks Veckāgans).

Apskati foto!

Organizatoru un spēlētāju komentārus lasiet laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: