Pieci Ventspils Jaunrades nama audzēkņi piedalīsies Klaipēdas Universitātes rīkotajās nedēļu ilgajās radošajās darbnīcās Lietuvā.

19.-  23.jūnijā jaunieši gūs praktiskas iemaņas tādās radošās specialitātēs, kā televīzijas operators, montāžas speciālists, režisors, scenārists, skaņas un gaismas operators un fotogrāfs.

Pēc apmācībām dalībnieki saņems uzdevumus vasaras periodam, kurus viņiem būs iespēja prezentēt vasaras semināru nometnē, kas norisināsies 2011.gada 15.-20.augustam pie jūras Šventoji pilsētā, Lietuvā.

Radošas darbnīcas notiek Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta „Radošo industriju attīstība Latvijas – Lietuvas pierobežas reģionos” ietvaros.

Projekta mērķis ir radīt labvēlīgu vidi radošo industriju attīstībai un veicināt ideju komercializāciju audiovizuālās, multimediju un dizaina nozarēs. Ventspils pašvaldības aktivitātes paredz piedāvāt papildu iespējas tiem interesentiem, tai skaitā bērniem un jauniešiem, un speciālistiem, kuri ir saistīti ar mūziku, mūzikas tehnoloģijām un video.

Projekts paredz radīt nosacījumus, kas ļautu celt radošo industriju attīstību un piedāvāt apmācību kursu audio un video inženierijā, tai skaitā:

1) papildināt un kvalitatīvi uzlabot Jaunrades nama, kā arī Ventspils Mūzikas vidusskolas programmu piedāvājumu – tiks iegādāta aparatūra skaņu studijai, izveidota klase audio un video apstrādes apmācībai (Mac klase), vienlaicīgi izstrādājot programmu saturu audio un video apstrādei;

2) celt pilsētas kultūras norišu vietu tehniskā personāla kvalifikāciju – gan teātra nama „Jūras vārti”, gan Kultūras centra darbiniekiem būs iespēja iepazīties ar augsta līmeņa Eiropas koncertzālēm, kultūras namiem, lai pēc iespējas kvalitatīvāk nodrošinātu kultūras pasākumu apskaņošanu, apgaismošanu un tehnisko apkalpošanu kopumā;

3) stiprināt sadarbību ar Ventspils mūzikas vidusskolu, tai skaitā pilnveidot Mūsdienu ritma mūzikas festivāla piedāvājuma iespējas – audio apstrādes apmācības būs pieejamas ne vien šauram speciālistu lokam, bet gan plašākai auditorijai augsti kvalificētu speciālistu vadībā Ventspils Mūzikas vidusskolas organizēto meistarklašu ietvaros, sniedzot Latvijā līdz šim nebijušu piedāvājumu.

Projekta partneris ir Zemgales plānošanas reģions, savukārt kā partneri līdzdarbojas 17 partneri no Zemgales, Kurzemes un Latgales plānošanas reģioniem, kā arī no Lietuvas. Projektu plānots uzsākt šī gada nogalē.

Projekta budžets ir 49’996 EUR (35’138 LVL), no kuriem 85% jeb 42’497 EUR (29’867 LVL) ir ERAF līdzfinansējums, 2,25% jeb 1’125 EUR (791 LVL) - valsts budžeta līdzfinansējums, savukārt 12,75% jeb 6’374 EUR (4’480 LVL) veido pašvaldības līdzfinansējums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: