Līgo svētki šogad ir dāsni ar četrām garām brīvdienām. Lai svētkus nesabojātu nepatikšanas un nelaimes gadījumi, līgotājiem jāpadomā par savu un savas mantas drošību.

Aizgriez krānu, izslēdz elektroierīces

Kad visas somas jau saliktas pie durvīm un esi gatavs doties zaļumos, vēlreiz pārliecinies, vai mājās ir aizgriezts ūdens krāns un izslēgts gludeklis. Būtu vēlams izslēgt no rozetēm visas mājās esošās elektroierīces. Tas pasargās mājokli no ugunsnelaimēm, ietaupīs elektroenerģijas patēriņu, kā arī samazinās bojājumu risku negaisa laikā.

 

Sargies no garnadžiem

Lai atgriešanos no Līgo svētkiem nesabojātu nepatīkams pārsteigums par apzagtu mājvietu, dodoties prom vienmēr jāaizver logus un balkonus – neatstāt tos pat vēdināšanas režīmā. Šobrīd topā ir velosipēdu zādzības. Šobrīd velosipēdus biežāk zog no it kā drošām vietām – māju kāpņu telpām, šķūnīšiem un balkoniem. Tādēļ eksperti rosina rūpīgāk pārdomāt velosipēdu pretaizdzīšanas iespējas un pieslēgt velo, pat, ja tas stāv trešā stāva balkonā vai kāpņutelpā, kurai ir kods. Sargiet arī savu automašīnu.

 

Vēl par to, kas jāiegaumē, lai svētki nekas nesabojātu, lasiet trešdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: