Bezdarba līmenis Ventspils pilsētā ir otrs zemākais rādītājs starp Latvijas lielajām pilsētām, un šobrīd tas ir 10.2% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem, jeb 2114 personas.

Tas ir mazākais bezdarbnieku skaits kopš 2009.gada maija. Salīdzinot ar 2011.gada 31. maiju, tas samazinājies par 0.3 procentu punktiem. 2008.gada jūnijā Ventspils pilsētā bezdarba līmenis bija 3,5% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem. Taču, sakarā ar pasaules, tajā skaitā Latvijas, ekonomisko lejupslīdi, bezdarba līmenis Ventspils pilsētā strauji pieauga un augstāko līmeni - 14,7% - sasniedza 2010.gada martā.

NVA apkopotie statistiskie dati liecina, ka Ventspils pilsētā 2011.gada 12.jūnijā bezdarba līmenis samazinājies un sasniedzis 2009.gada marta – aprīļa līmeni un tas ir 10,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

NVA Ventspils filiāles organizētajos aktīvajos nodarbinātības pasākumos 2011.gada maijā savu dalību uzsākuši 484 bezdarbnieki, bet darbā iekārtojās 200 bezdarbnieki. Galvenokārt bezdarbnieki iekārtojās darbā apstrādes rūpniecības uzņēmumos.

Lielākais bezdarbnieku skaits (46 cilvēki) iekārtojās darbā zivju pārstrādes uzņēmumā SIA „Stema real”. Kopā šis uzņēmums bija pieteicis 145 brīvas darba vietas. Sveču ražošanas uzņēmumā SIA „Diana sveces” darbā bija pieņemti 16 bezdarbnieki.

Savukārt, laika periodā no 1.jūnija līdz 12.jūnijam darbā iekārtojās 62 NVA Ventspils filiāles reģistrētie bezdarbnieki. Bezdarba līmeņa samazināšanās, galvenokārt, saistīta ar sezonas darbiem būvniecības un tūrisma jomā, kā arī ar to, ka darba devēji vairs nesamazina darbinieku skaitu.

2011.gada 12.jūnijā NVA Ventspils filiāles datu bāzē bija reģistrēta 41 aktuāla vakance un uz vienu brīvo darbavietu pretendē 52 bezdarbnieki.

Saskaņā ar NVA Ventspils filiāles sniegto informāciju, no 2010.gada 4. ceturkšņa līdz šim brīdim NVA Ventspils filiālē pārsvarā reģistrētās vakances ir pakalpojumu jomā (pārdevējs, pārdevējs-konsultants, pavārs, šuvējs), metālapstrādē (metinātājs), apsardzē, kā arī zivju apstrādes jomā. Iesniegtajām vakancēm pārsvarā atalgojums ir valstī noteiktās minimālās darba algas apmērā pirms nodokļu nomaksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: