15.jūnija un 16.jūnijā Ventspilī notiks Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu un Kohēzijas fonda uzraudzības komitejas un apakškomiteju izbraukuma sēdes.

Šajās sēdēs piedalīsies ES fondu vadošās iestādes FM atbildīgo ministriju, sadarbības iestāžu - aģentūru - un Eiropas Komisijas pārstāvji, kā arī sociālie, nevalstiskā sektora un reģionālie partneri.

"Uzraudzības komiteja ir lielākais forums Latvijā, kurā iespējami plašā dalībnieku lokā tiek skatīti aktuāli jautājumi un pieņemti nozīmīgi lēmumi saistībā ar ES fondu uzraudzību, stratēģiju un apguvi, tā, piemēram, šajā sēdē tiks skatīts būtisks jautājums par vēl neuzsāktajām ES fondu aktivitātēm, to turpmākas īstenošanas nepieciešamību un iespējām," norāda FM valsts sekretāra vietnieks ES fondu jautājumos Aleksandrs Antonovs.

Uzraudzības komitejā un apakškomitejās plānots pārrunāt arī ES fondu ieviešanas progresu, zinātnes un pētniecības aktivitāšu īstenošanu, papildu finansējumu aktīvās darba tirgus politikas pasākumu īstenošanai 2012.-2013.gadā un ES fondu atbalstu enerģētikai.

Lai komitejas dalībniekiem būtu iespēja doties projektu vizītēs, kā arī veicinot ne tikai Rīgas, bet arī citu Latvijas reģionu attīstību, FM uzraudzības komitejas sēdi vienu reizi gadā rīko ārpus Rīgas reģiona pēc rotācijas principa - katru gadu citā Latvijas reģionā.

Izbraukuma sēdes iepriekš notikušas Liepājā, Gulbenē, Tukumā, Dikļos, Daugavpilī, Jelgavā, Saulkrastos.

Uzraudzības komitejai ir izveidotas divas apakškomitejas - Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas fonda līdzfinansēto darbības programmu apakškomiteja un Eiropas Sociālā fonda darbības programmas apakškomiteja. Uzraudzības sēdes tiek rīkotas divas reizes gadā, tās vada vadošās iestādes vadītājs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: