Ventspils jaunie basketbolisti Latvijas U-19 un U-20 izlašu sastāvos gatavojas pasaules un Eiropas čempionātam, turklāt viena no šīm komandām gatavošanos sāk tieši pie mums.

Olimpiskajā centrā "Ventspils" treniņnometni uzsākusi Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionātam, kas no 14. līdz 24.jūlijam notiks Spānijas pilsētā Bilbao. Izlases kandidātu vidū arī pieci ventspilnieki. Treniņnometne Ventspilī ilgs līdz 19. jūnijam.

Šobrīd izlasē BK "Ventspils" un "Ventspils augstskolas" komandu pārstāv Mārtiņš Meiers, Dāvis Lejasmeiers, Uģis Pinete, Mārtiņš Rugājs un Ervīns Jonāts. Tālākā rezervē atstāti vēl arī Dāvis Čoders un Kārlis Apsītis, kuri ir arī U-19 jauniešu izlases kandidāti un šobrīd gatavojas pasaules čempionātam. Nepieciešamības gadījumā viņi varētu būt piesaistīti arī U-20 izlasei.

U-20 izlases galvenā trenera amatu ieņem basketbola kluba "Liepājas Lauvas" komandas galvenais treneris Agris Galvanovskis, bet viņam asistē "Ventspils augstskolas" galvenais treneris Gints Fogels, kā arī Liepājas treneri Artūrs Štālbergs un Māris Bružiks.

U-19 kandidāti jau aizvadījuši pirmās pārbaudes spēles, divas reizes piekāpjoties un vienu reizi uzvarot Baltkrievijas U-20 komandu. Pirmajā mačā (57:65) Andrejs Gražulis guva 15 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, bet Čoders un Apsītis mačā nepiedalījās. Otrajā mačā, kuru Latvija uzvarēja 72:65, ar deviņiem punktiem izcēlās Apsītis, bet Čoders pievienoja piecus, bet mačā nepiedalījās Gražulis. Trešajā spēlē (60:67) piedalījās jau viss ventspilnieku trio, katrs gūstot par četriem punktiem.

Pasaules U-19 čempionāts Valmierā un Liepājā sāksies 30.jūnijā. Pirmajā posmā Latvijas komandas pretinieces būs Taivānas (30.jūnijā), Austrālijas (1.jūlijā) un Argentīnas(2.jūlijā) izlases. Cīņu par medaļām turpinās trīs komandas.

Foto: sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: