Vēl tikai līdz 1. jūnijam lauksaimnieki var pieteikties dīzeļdegvielai, kurai piemēro akcīzes nodokļa atbrīvojumu.

Lauku atbalsta dienesta (LAD) Ziemeļkurzemes reģionālās pārvaldes pārstāve Juta Dreiberga informē, ka pagaidām lauksaimnieki bezakcīzes dīzeļdegvielai piesakās kūtri. Vakar pārvalde bija saņēmusi tikai 505 iesniegumus, neskaitot elektroniskajā pieteikšanās sistēmā (EPS) pieteiktos, un tā ir tikai trešdaļa no aizvadītajā gadā saņemtajiem (1555). Šogad zemniekiem, piesakoties bezakcīzes degvielai, ir jāzina savi ienākumi, jo atbalstu var saņemt lauksaimniecības produktu ražotāji, kam ienākumi uz vienu hektāru ir vismaz Ls 200.

Daudzi zemnieki to nezina, tāpēc spiesti vai nu atgriezties reģionālajā pārvaldē Talsos vēlreiz, vai izmantot citu pieteikšanās veidu. Pieteikumus var arī nosūt pa pastu, nogādāt tos reģionālās pārvaldes atbalsta punktā Ventspilī, Tirgus ielā 7, kā arī iesniegt elektroniski EPS.

Jāievēro arī tas, ka iepriekš piešķirto limitu bezakcīzes degvielas iegādei var izlietot vēl tikai līdz 30.jūnijam. Sākot ar 1.jūliju iepriekšējā gadā piešķirtās degvielas kvotas tiks dzēstas, un piešķirts jauns limits – 50 litri uz atbilstošo ha. Līdz 30. oktobrim LAD pieņems lēmumu par atlikušā dīzeļdegvielas daudzuma piešķiršanu. Lēmumu par piešķirto bezakcīzes degvielu LAD pieteikumu iesniedzējiem nosūtīs pa pastu.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: