Pēc Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) rīcībā esošās informācijas, inficētie gurķi no divām Spānijas saimniecībām, kas izraisījuši cilvēku saslimšanu Vācijā, Latvijā nav ievesti.

PVD sācis pastiprinātas pārbaudes ievestajiem gurķiem no Spānijas. Pārbaužu laikā pastiprinātu uzmanība tiks pievērsta tam, vai cenu zīmēs norādītā augļu un dārzeņu izcelsmes valsts sakrīt ar produktu pavaddokumentos norādīto informāciju.

Tāpat PVD nosūtīja vēstules lielveikalu tīkliem ar aicinājumu neiegādāties tirdzniecībai Spānijas izcelsmes gurķus no Almērijas un Malagas provincēm.

Pēc informācijas, ko PVD saņem no Eiropas Komisijas Ātrās brīdināšanas sistēmas kontaktpunkta, Spānijā ir apturēta divu saimniecību (Almērijas un Malagas provincē) darbība, kuras tiek turētas aizdomās par piesārņotu gurķu izplatīšanu uz Vāciju. Saimniecībās ir noņemti augsnes, ūdens un produktu paraugi enterohemorāģiskās zarnu nūjiņas noteikšanai. Tāpat noskaidrots, ka saimniecība Malagas provincē strādā ar bioloģiskās lauksaimniecības metodēm.

Pārtikas un veterinārais dienests aicina iedzīvotājus, iegādājoties augļus un dārzeņus, noteikti pārliecināties par produktu izcelsmes valsti.

"Ja šaubāties, uzdodiet papildu jautājumus tirgotājiem, lai precizētu produkta izcelsmi, svaigumu. Pirms lietošanas uzturā augļus un dārzeņus noteikti rūpīgi nomazgājiet un uzglabājiet atbilstošā temperatūrā. Arī gatavojot ēdienu ievērojiet atbilstošus higiēnas pasākumus un neaizmirstiet mazgāt rokas," norāda PVD.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: