24.maijā norisinājās Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “Viens atvaļinājums – divas valstis” noslēguma pasākums.

Tajā piedalījās kā Ventspils pašvaldības, tā arī  projektu partneru – Kuresāres pilsētas pašvaldības, Talsu novada tūrisma informācijas centra un projekta īstenošanu uzraugošās institūcijas pārstāvji.

Tika pārrunāti ar projekta noslēguma atskaišu gatavošanu saistīti jautājumi. Tāpat pasākuma dalībnieki tika iepazīstināti ar projektā veiktajām investīcijām Ventspils pludmalē, kā arī informēti par Zilā karoga piešķiršanas nosacījumiem un priekšrocībām Ventspils pilsētas pašvaldībai.

Projekta partneriem un projekta īstenošanu uzraugošās institūcijas pārstāvjiem tika piedāvāta iespēja apmeklēt Ventspils Jaunrades namā esošo planetāriju, kā arī gida pavadībā apskatīt Ventspils pilsētu.

 

Kā atzina projekta partneri, šāda projekta ieviešana ir nozīmīgs atbalsts pašvaldībai, nodrošinot tūrisma jomas attīstību un jaunu tūrisma maršrutu izveidi.

 

Vienlaikus kā galvenais projekta mērķis tika izvirzīts Ziemeļkurzemes un Sāmsalas konkurētspējas attīstīšana tūrisma jomā, jo, sadarbojoties ar kaimiņu reģioniem, to iespējams paveikt visefektīvāk.

 

Liels ieguldījums tūrisma jomas attīstīšanā kā Ziemeļkurzemei, tā Sāmsalai bija iespēja piedalīties starptautiskajās izstādēs „Inwetex 2010" Krievijā, „Matka 2011” Somijā, „Balttour 2011" Latvijā, „TourEst 2011" Igaunijā un „VivaTour 2011" Lietuvā, kuras apmeklēja vairāki desmiti tūkstoši apmeklētāju. Dalība šajās izstādēs nodrošināja iespēju Ventspili popularizēt kā tūrisma galamērķi ar daudzveidīgām atpūtas un izklaides iespējām, īpaši ģimenēm ar bērniem.

Jāatgādina, ka projektā ir veikts ieguldījums pludmales labiekārtošanā, t.sk. jaunu pārģērbšanās kabīņu, soliņu, laipu, glābšanas riņķu stendu un informācijas stendu izgatavošanu un uzstādīšanu, kā arī ir uzstādīta jauna un moderna tualete pie pludmales galvenās ieejas.  Reģiona popularizēšanai ir izstrādāti Sāmsalas un Ziemeļkurzemes reģionam kopīgi tūrisma maršruti. Vienlaikus Ventspils pašvaldība ir dalījusies pieredzē ar Kuresāres pilsētas pašvaldību par Zilā karoga sertifikāta iegūšanas prasībām.

Projektā Ventspils domes aktivitāšu īstenošanai ir atvēlēts finansējums 189`463 LVL apmērā, t.sk. Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 161`044 LVL (85% ), Valsts budžeta dotācija 9`473 LVL (5% ), kā arī ir nodrošināts  Ventspils domes līdzfinansējums 18`946 LVL jeb 10% apmērā no projekta kopējām izmaksām.

Projekta realizācija ilga 24 mēnešus un noslēgsies 2011.gada 31.maijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: