Jēkabpilī noslēgusies Latvijas kausa izcīņa galda hokejā, kas reizē bija arī priekšpēdējais Latvijas reitinga turnīrs, pēc kura tiek noteikti valsts izlases dalībnieki. 

Latvijas reitings ir galvenais kritērijs, pēc kura tiek noteikti tie spēlētāji, kas šogad pārstāvēs Latviju pasaules čempionātā Somijā. Latvijas izlases gala sastāvu noskaidros 7. maijā, kad Inčukalnā notiks Latvijas čempionāts Open nominācijā.

Sacensībās Jēkabpilī piedalījās 74 dalībnieki no Rīgas, Inčukalna, Skrundas, Ventspils, Viesītes, Daugavpils un Jēkabpils. Ventspili šajā turnīrā pārstāvēja 11 Jaunrades nama galda hokeja komandas spēlētāji.

Pēdējā posmā uzvaru svinēja Latvijas titulētākais galda hokejists Edgars Caics no Rīgas. Sudraba medaļa tika Matīsam Saulītim (Inčukalns), bet bronzas – Jevgēņijam Zaharovam (Skrunda). No ventspilniekiem visaugstāk tika juniors Viesturs Lapiņš – viņam 16. vieta pieaugušo konkurencē. Komandas vadītājs Aleksandrs Žernovojs ieguva 20. vietu, bet uzreiz aiz viņa palika Elvijs Siliņš.

Sieviešu konkurencē par uzvarētāju kļuva pašreizējā Latvijas čempione – inčukalniete Ilze Zuce-Tenča. Uzreiz aiz goda pjedestāla palika ventspilniece Laima Kamzola. Starp veterāniem pirmo vietu izcīnīja Arnis Vītols no Skrundas. Sudrabs tika Vilnim Zoldneram (Rīga), bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa ventspilnieks Georgijs Semjonovs. Junioru grupā (37 dalībnieki) zelta medaļu izcīnīja Skrundas galda hokejists Gints Lasmanis, kas sekmīgi startē arī Ventspils Jaunrades nama galda hokeja komandas organizētajos turnīros.

Visveiksmīgāk no Ventspils sportistiem startēja Viesturs Lapiņš (5. vieta), bet Elvijs Siliņš palika septītais. Labāko desmitnieku noslēdza Edžus Kaņeps, bet vienpadsmitais bija Eliāns Ēdelis.

Par šīs sezonas Latvijas kausa ieguvēju kopvērtējumā Open nominācijā (118 spēlētāji) kļuva Matīss Saulītis no Inčukalna. Otrajā vietā ierindojās Jevgēņijs Zaharovs, bet trešajā – Raivis Sternāts (Rīga). Aleksandrs Žernovojs finišēja 17., Viesturs Lapiņš – 19., bet Elvijs Siliņš – 22. vietā.

Junioru grupā piedalījās 64 spēlētāji, starp kuriem labākais bija Gints Lasmanis. Sudrabs tika inčukalnietim Robertam Kupčam, bet bronza – Ilzei Zucei-Tenčai (arī Inčukalns). Jaunrades nama spēlētāju iegūtās vietas: piektā – Viesturam Lapiņam, septītā – Elvijam Siliņam, astotā – Valtam Grīnbergam.

Sieviešu grupā startēja 11 daiļā dzimuma pārstāves. Par uzvarētāju kopvērtējumā kļuva Ilze Zuce-Tenča no Inčukalna. Sudraba godalga tika jēkabpilietei Baibai Dacei Ozoliņai, bet bronzas – Gundegai Paķei (Rīga). Diemžēl Laimai Kamzolai arī kopvērtējumā nācās samierināties ar ceturto vietu, tāpat kā pēdējā posma sacensībās.

Veterānu grupā (7 dalībnieki) spēcīgākais izrādījās Arnis Vītols (Skrunda), bet otrais bija Vilnis Zoldners (Rīga). Trešo un ceturto vietu ieguva Ventspils galda hokejisti, kas izcīnīja vienādu punktu skaitu. Bronzas medaļu, pateicoties labākiem papildrādītājiem – augstāka vieta kādā no posmiem –, izcīnīja Ventspils galda hokeja kluba pārstāvis Dainis Zariņš, ceturtajā vietā atstājot Georgiju Semjonovu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: