Šajā gadā Ventspilī jaunu veidolu iegūs daudzu ventspilnieku un pilsētas viesu iemīļotā Džungļu taka Jūrmalas parkā, jo ieplānots veikt tās rekonstrukciju.

Tā kā iepriekšējos gados izgatavotās rotaļu iekārtas ir savu laiku nokalpojušas un demontējamas, līdz 15.maijam norisināsies Džungļu takas elementu nomaiņa un jaunu tēlniecības darbu izvietošana. Jaunus darbus izvietošanai Džungļu takā šobrīd izgatavo mākslinieki Andris Dzērve, Pauls Spridzāns un Tamāra Kurzemniece.

Džungļu taka tika atklāta 2005.gadā, tā atrodas pie galvenās ieejas Jūrmalas parkā netālu no Parka un Loču ielas krustojuma. Džungļu takas galvenie iemītnieki ir tēlnieku radītie darbi, kas tapuši tradicionālajā starptautiskajā koktēlniecības simpozijā „Papeļu māksla”. Džungļu taka ir jauka pastaigu vieta visai ģimenei, turklāt ejot var iepazīt arī dažādos celiņu segumus — dolomīta plātnes, koka bruģi, šķeldu, mizas, dažāda veida čiekurus u.c. Lai Džungļu takā varētu kāpelēt un ložņāt kā īstos džungļos, šeit izveidotas vairākas laipas, iekarināti tiltiņi, ierīkots tornītis un trase 1, 5 m augstumā, kas ved no koka uz koku. Došanās takā neprasa lielu sagatavotību, to var paveikt gan lielie, gan mazie.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: