Eiropas čempionāta motokrosā otrā posma sacensībās Rumānijā mūsu Sumatas MX braucējs Niks Apfelbaums un Rodeo sportists Toms Macuks Open klasē divu braucienu summā izcīna vietas labāko sešniekā.

Ierodoties Rumānijā, mūsu braucējus vispirms pārsteidza pēkšņi uznākušais sniegs, kas ieviesa arī korekcijas treniņbraucienos un kvalifikācijā. Trase bija pārvērtusies īstā dubļu jūrā. Tomēr tas netraucēja Open klasei kvalifikācijas braucienus aizvadīt plānotajā laikā, ko gan nevar teikt par zemāko klašu braucējiem.

Otrs pārsteigums sekoja sacensību dienā, kad no rīta mūsu sportistus pārsteidza sals, kas gan nebija šķērslis, lai aizvadītu spraigus mačus. Rodeo direktors Arvis Sanders atklāja, ka šādas sacensības neatceras. «Domājām, ka arī Rumānijā būs pavasaris, bet izrādījās, ka ziema tur vēl negrasās atkāpties. Sacensību rītā trase un ūdens bija sasaluši. Visas iekārtas, ar ko mazgā motociklus, bija aizsalušas,» stāsta Sanders.

Sacensībās labāk veicās Apfelbaumam (attēlā), kurš pirmajā braucienā izcīnīja trešo, bet otrajā – sesto vietu. Kopvērtējumā Nikam ceturtā vieta. Sumatas braucējs tikai par trīs punktiem piekāpās trešās vietas ieguvējam Saso Krageljam no Slovēnijas. Otrs mūsu motosportists Toms Macuks abos braucienos finišēja piektais, kas gan kopvērtējumā viņam deva sesto vietu. Piektās vietas ieguvējs Romāns Morozovs no Ukrainas izcīnīja sesto un ceturto vietu, kas par punktu ļāva apsteigt Macuku. Arī šoreiz, uzvarot abos braucienos, par sacensību uzvarētāju kļuva Jevgeņijs Tuļetskis no Baltkrievijas.

Sportistu komentārus lasiet trešdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: