Svetlanas Lucenko stāsts ir apbrīnas vērts, jo parāda, kā cilvēks, uzstādot mērķi un attīstot gribasspēku, var paveikt it kā neiespējamo – nomest 33 kilogramus.

Bērnībā Svetlana veselības problēmu dēļ bija atbrīvota no fizkultūras stundām, bet, absolvējusi Ventspils Augstskolu, jaunā ekonomiste maģistre sapratusi: «Vēlos strādāt Olimpiskajā centrā Ventspils! Tā bija neizskaidrojama vilkme. Tobrīd, pirms sešiem gadiem, domāju, ka atrašanās tuvāk sportam mani ietekmēs pozitīvi, un tā arī notika!»

Studiju laikos Sveta sākusi apmeklēt atlētikas zāli, bet drīz vien treniņi pārtraukti – nebija dzelžainas motivācijas, lai gan viņas svars bija 106 kg: «Svars auga no stresa un nepareizas ēšanas režīma – ļoti garšoja saldumi, bieži ēdu vakaros. Kāpēc? Nu, ļoti vienkārši – šķita, ka tā sevi žēloju, mīlu un lutinu.»

Klikšķis notika pirms gada, kad Sveta palūgusi ārstam veikt analīzes, un tās bijušas sliktas: «Bija ļoti zems insulīta līmenis, un es pieķeros pie šī fakta kā salmiņa, jo biju atradusi motivāciju – ir tik slikti, ka visu atlikušo dzīvi būs jālieto zāles. Tik traki, protams, nebija, bet man ļoti vajadzēja ticamu iemeslu, lai mainītos.»

Lai apņēmība dzīvot veselīgi piepildītos, Sveta to izteikusi skaļi, tādējādi vēl vairāk nogriežot atkāpšanās ceļu. Jaunā dzīve nāca ar regulārām fiziskām aktivitātēm un simtprocentīgu ēšanas ieradumu maiņu.

Svetlana sāka lietot veselīgu un sabalansētu uzturu, ieturoties ik pēc divām stundām un pilnīgi atsakoties no saldumiem. Katrs rīts sākas vienādi – pamostoties tiek izdzerta glāze ūdens, tad apēsts auglis, vēlāk olas, pēc tam putra. Ikdienā tiek uzņemta pārtika ar zemu ogļhidrātu daudzumu.

Jau iepriekšējā dienā Svetlana plāno nākamās dienas uzturu, bet no rīta sagatavo somu ar ēdienu visai dienai. Saldumiem pateikts kategorisks , tomēr tagad, kad pagājis gads, kopš jaunā sieviete izvēlējusies dzīvot savādāk un svars no 106 kg samazinājies līdz 73 kg, viņa reizēm atļaujas kādu kūkas gabaliņu: «Sākumā, protams, bija grūti. Dusmojos, niknojos, bet turēju sevi grožos. Jā, bija cilvēki, kuri neticēja, ka spēšu sasniegt savu mērķi, bet, par laimi, netrūka atbalstītāju, kas teica: «Sveta, TU TO VARI, tev izdosies!» Par to viņiem, īpaši manam trenerim, milzīgs paldies.»

Regulāras fiziskās aktivitātes ir neatņemama Svetas ikdienas sastāvdaļa –nedēļā atlētikas zālē viņa pavada vidēji astoņas stundas, kombinējot treniņus basketbola halles un ūdens piedzīvojumu parka atlētikas zālē: «Beidzot jūtos laimīga un apmierināta ar savu izskatu un varu iedrošināt citus – ja es spēju mainīties, tas ir pa spēkam arī citiem. Sportojot un mainot ēšanas paradumus, atgriežas gan veselība, gan dzīvesprieks. Lai sāktu veselīgāku dzīvi, nevajag daudz. Galvenais – būt iekšēji gatavam mainīties, un viss izdosies! »  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: