Par godu Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienai, ko atzīmē 4. maijā, Ordeņu kapituls pieņēmis lēmumu piešķirt virkni valsts apbalvojumu.

Apbalvojamo vidū ir arī politiķis un ārsts Gundars Daudze. Viņam piešķirts Otrās šķiras Triju Zvaigžņu ordenis.

Trešās šķiras ordenis piešķirts Korejas vēstniekam Latvijā Čo Hijonam, Latvijas dokumentālā kino režisoram, operatoram un scenāristam Hercam Frankam. Apbalvojums piešķirts arī aktierim, režisoram, teātra vēsturniekam un rakstniekam Kārlim Pamšem, politiķei, kultūras un sabiedriskajai darbiniecei Karinai Pētersonei un citiem.

Savukārt ceturtās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni kapituls piešķīris mūziķim Pitam Andersonam, Jaunā Rīgas teātra aktierim Vilim Daudziņam, ilggadējam Latvijas Radio diktoram un sporta žurnālistam Gunāram Jākobsonam, rakstniecei un scenāristei Mārai Svīrei, Latvijas Radio kora galvenajam diriģentam Sigvardam Kļavam, gleznotājai Felicitai Pauļukai, Dailes teātra aktieriem Gunāram Placēnam un Jurim Strengam. Apbalvoto vidū ir arī uzņēmējs un kultūras, izglītības un mākslas mecenāts Boriss Teterevs ar kundzi Ināru, kostīmu māksliniece Večella Varslavāne un citi.

Piektās šķiras Triju Zvaigžņu ordeņi piešķirti Latvijas Valsts mežzinātnes institūta Silava vadošajai pētniecei Austrai Āboliņai, Kandavas internātvidusskolas direktorei Aijai Blitei, gleznotājai Intai Celmiņai, deju grupas Dzirnas dibinātājam un mākslinieciskajam vadītājam Agrim Daņiļevičam, Lugānas pilsētas Šveicē Vēstures arhīva direktoram Antonio Džili un citiem.

Ordeņu kapituls lēmis apbalvot ar Triju Zvaigžņu ordeņa pirmās pakāpes (zeltītu) goda zīmi Latvijas savienības Černobiļa valdes priekšsēdētāja vietnieku Māri Šopu.

Viestura ordeni saņems Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes vecākais inspektors Valdis Dzērve, ugunsdzēsēju preses sekretāre Inga Vetere un citi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: