Sporta skolas Spars BMX braucēji sezonu atklājuši ar Eiropas čempionāta pirmā un otrā posma sacensībām Beļģijā.

BMX braucēji aizvadījuši divu nedēļu treniņnometni Francijā, kā arī pēc tam piedalījušies Eiropas čempionāta pirmo divu posmu sacensībās Beļģijā. Eiropas čempionātā pavisam paredzēti 12 posmi sešās valstīs, un tajos plāno startēt arī mūsējie.

Pirmo divu posmu sacensībās Ventspils tika pārstāvēta kuplā skaitā – startēja astoņi braucēji. Vislabāk veicās jaunajam Vladimiram Boltikam, kas vecuma grupā līdz 12 gadiem gandrīz 90 sportistu konkurencē izcīnīja piekto un ceturto vietu. Markuss Valdmanis (vecuma grupa – līdz 10 gadiem) gandrīz 100 braucēju konkurencē abos posmos spēja aizcīnīties līdz labāko ceturtdaļfinālam. Vecuma grupā līdz 14 gadiem Niks Jansons iekļuva astotdaļfinālā, bet Reinis Kupelis palika priekšbraucienos. Pirmo gadu startējot junioros (16–18 g.v. braucēji), Matīss Priede un Edgars Bingelis palika priekšbraucienu kārtā.

Elites klasē Ventspils tika pārstāvēta ar diviem braucējiem – Rihardu Veidi un Kristeru Taimu. Labāk klājās Veidem – viņš pirmā posma mačos aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam, bet otrajā palika astotdaļfinālā. Taims debijas reizē Elites klasē abos posmos palika astotdaļfinālā.

BMX treneris Jānis Šķepers ir apmierināts gan ar Francijā paveikto darbu, gan Beļģijā uzrādītajiem rezultātiem. «Šī sezona ventspilniekiem sākusies ar labiem rezultātiem. Esam pietiekoši labi un veiksmīgi atzīmējušies Eiropas mērogā. Vispirms aizvadījām divu nedēļu treniņnometni Francijā, kur uzsvaru likām tieši uz braukšanu. Tā kā šogad pavasaris Latvijā nāk lēni, tad Ventspils trasē varēsim trenēties ne agrāk kā aprīļa beigās vai maija sākumā. Tāpēc Francijas nometne bija ļoti noderīga, jo katru dienu aizvadījām divus braukšanas treniņus. Laika apstākļi arī bija ideāli, jo tikai vienu dienu lija lietus. Mūsu braucēju rezultātus vērtēju kā labus, tāpat arī sasniegto. It sevišķi vēlētos izcelt pašu jaunāko braucēju – Boltika un Valdmaņa – sasniegto. Domāju, ka jau nākamajā posmā Boltiks cīnīsies par goda pjedestālu. Protams, ar šīm divām nedēļām, ko pavadījām Francijā, ir par maz, mums priekšā vēl daudz darba. Tāpēc gaidām, kad ātrāk kļūs braucama Ventspils trase, lai varam vairāk trenēties tieši braukšanā. Eiropas čempionāta posmos galvenais ir krāt pieredzi, un tas mūsu braucējiem pašlaik ir pats svarīgākais.»

Eiropas trešā un ceturtā posma sacensības notiks 7. un 8. maijā Čehijā, un tajās piedalīsies arī ventspilnieki. Jāpiebilst, ka vērtīgos ieskaites punktus būs iespēja krāt arī starptautiskajās BMX sacensībās Latvijā Grand Prix Latvia, kas notiks sešos posmos dažādās pilsētās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: