Pirmais divu dienu starptautiskais amatieru basketbola turnīrs Ventspils novadā “Dzintara kauss 2024” ir noslēdzies. Pēc fināla cīņas, kurā spēkiem mērojās Ventspils novada komanda “Anzāģe” un Lietuvas komanda “KK Trakai” spraigā spēlē ar rezultātu 89 - 93 ceļojošais kauss tomēr nonāca lietuviešu rokās. Uzvaras laurus plūca “KK Trakai”.

Anzāģes pārstāvji uzsver, ka lieliski noorganizētais un pozitīvajām emocijām bagātais turnīrs, kas norisinājās Tārgales pamatskolas sporta zālē, atsvēra rūgtumu par 2. vietu. “Tie bija īsti amatiera basketbola sporta svētki novadā,” pēc spēles komentēja Matīss Gredzens.

Kopumā turnīrā piedalījās sešas komandas – trīs no Latvijas un trīs Lietuvas. Trešajā vietā ierindojās – “JKML Jonava”(Lietuva), kura pusfinālā mērojās spēkiem ar komandu “Kaunas” (Lietuva). Spēles rezultāts 82 – 59.

Piektajā vietā turnīra tabulā komanda “Ventspils brīvostas pārvalde”, kas uzvarēja Kuldīgas novada sporta skolas jauniešus ar rezultātu 101 – 75.

Par turnīra labāko spēlētāju (MVP) tika atzīts Kornelijus Snitka (KK Trakai, Lietuva).

Turnīru rīkoja biedrība “Popes muiža” un “Popes sporta klubs”, piesaistot Ventspils brīvostas pārvaldes konkursa finansējumu, kā arī sadarbojoties ar Ventspils novada pašvaldību un sponsoriem, kas atsaucās aicinājumam atbalstīt sporta pasākumu.

Turnīra idejas autors un galvenais rīkotājs Sandris Jankevičus atklāj, ka, turnīram noslēdzoties, ir gandarījums par atzinīgajiem vārdiem un to, ka izdevies godam attaisnot finansētāju, sponsoru, kā arī dalībnieku uzticību un godam nest Ventspils puses vārdu. “Priecājos, ka amatiera basketbolistiem bija iespēja izjust mazliet no tām sajūtām, kādas piedzīvo spēlētāji augstākās līgās. Tas bija viens no maniem uzstādījumiem. Lai arī tas prasīja daudz, ir negulētas naktis un mazliet padeldēti nervi un ir skaidrs arī tas, ko otro reizi darītu citādi, kopumā, gandarījums atsver nogurumu,” atklāj Jankevičus.

Starptautisko basketbola turnīru “Dzintara kausa 2024” finansiāli un praktiski atbalstīja: ģenerālsponsors Ventspils brīvostas pārvalde, kā arī Ventspils novada pašvaldība, SIA “Anzāģe”, “Pasiekstes vējdzirnavas”, Stage "CREW Baltic", SIA "Komercveiksmes", SIA "ARB Pope", “Mangaļi”, Riepu Serviss "Pie mola", “OK kūkas”, "Fans" Ventspils, Z/S “Kļavu Bites”, SIA “VentSystem.lv” un portāls Ventasbalss.lv.

Fināla spēļu rezultāti:

Spēlē par 5.vietu -
Kuldīgas novada Sporta skola, Latvija 75 – 101 Ventspils brīvostas pārvalde, Latvija.
Spēlē par 3.vietu -
Kaunas, Lietuva 59 – 82 JKML Jonava, Lietuva.
Spēlē par 1.vietu -
Anzāģe/Ventspils novads, Latvija 89 – 93 KK Trakai, Lietuva

Vietu sadalījums:

6.Vieta - Kuldīgas novada Sporta skola, Latvija
Endijs Abersons, Juris Tovstuļaks, Kārlis Ivanovskis, Kristens Viļums, Laurijs Sāmietis, Mārcis Ivanovskis, Māris Bite, Mārtiņš Štofregens, Nils Biģelis, Raitis Megnis, Sandis Sukuts, treneris Toms Zatlers.

5.Vieta - Ventspils Brīvostas pārvalde, Latvija
Andis Zariņš, Artūrs Treimanis, Dāvis Čoders, Dāvis Lejasmeiers, Deins Alens Cielavs, Jānis Andersons, Ričards Ruņģis, Rūdolfs Čakstiņš, Rūdolfs Punkstiņš, Toms Stupele, treneris Edgars Silarājs.

4.Vieta – Kaunas, Lietuva
Darius Kaluževičius, Dominykas Bukauskas, Giedrius Jevstignejevas, Gvidas Kačiušis, Juozas Milius, Justas Draudvila, Mindaugas Samuolis, Paulius Irtmonas, Tomas Šiškevičius, treneris Albertas Karpavičius.

3.Vieta - JKML Jonava, Lietuva
Darius Surginas, Domas Jankauskas, Dominykas Gerasimovas, Erikas Rakickas, Lukas Armonas, Mantas Gazevičius, Mantas Milukas, Martynas Makarevičius, Matas Baniulis, Šarūnas Dambrauskas, Žilvinas Radzevičius, treneris Tomas Kepežinskas.

2.Vieta - Anzāģe/Ventspils novads, Latvija
Agris Bileskalns, Edijs Veinbergs, Jānis Zemels, Jurģis Ozols, Kārlis Bērziņš, Kārlis Libkovskis, Klāvs Šilbergs, Krists Celms, Matīss Gredzens, Rihards Vašuks, Rolands Dovgjallo, Viesturs Kohs, treneris Māris Meijers, trenera asistents Sandris Jankevičus.

1.Vieta - KK Trakai, Lietuva

Dominykas Sventicki, Edgaras Fedorovičius, Faustas Aleknavičius, Faustas Rimavičius, Karolis Butkus, Kęstutis Rimas, Kornelijus Snitka, Mantas Sabaliauskas, Matiejus Maziliauskas, Naurimtas Voinovkis, Paulius Pilkauskas, Tomas Sipovič, Vilius Tamševčius, treneris Marius Pavlovskis, trenera asistents Darius Brokartas.

Komandas labākie spēlētāji - Matiejus Maziliauskas (KK Trakai, Lietuva), Viesturs Kohs (Anzāģe/Ventspils novads, Latvija), Šarūnas Dambrauskas (JKML Jonava, Lietuva), Dominykas Bukauskas (Kaunas, Lietuva), Nils Biģelis (Kuldīgas novada Sporta skola, Latvija), Artūrs Treimanis (Ventspils Brīvostas pārvalde, Latvija).
Simboliskā piecinieka spēlētāji - Kornelijus Snitka (KK Trakai, Lietuva), Kārlis Bērziņš (Anzāģe/Ventspils novads, Latvija), Dominykas Bukauskas (Kaunas, Lietuva), Šarūnas Dambrauskas (JKML Jonava, Lietuva), Nils Biģelis (Kuldīgas novada Sporta skola, Latvija).
Turnīra labākais spēlētājs (MVP) - Kornelijus Snitka (KK Trakai, Lietuva).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: