Latvijas basketbola "Užavas" kausa trešās kārtas atbildes spēlē "Ventspils" komanda ar rezultātu 109:64 sakāva "Gulbenes Bukus", kļūstot par piekto turnīra ceturtdaļfinālu sasniegušo komandu. Ventspilnieku kapteinis Artūrs Ausējs bija spēles rezultatīvākais dalībnieks ar 23 gūtiem punktiem.

Pirmajā abu komandu duelī "Ventspils" basketbolisti uzbraukuma spēlē uzvarēja ar 20 punktu pārsvaru. Arī savā laukumā spēli ventspilnieki iesāka krietni rezultatīvāk, kamēr bez pamatsastāva saspēles vadītāja Riharda Teirumnieka spēlējošajiem bukiem pirmajā ceturtdaļā punkti krājās visai gausi. Ginta Fogela komanda pirmajās desmit minūtēs guva divtik vairāk punktu nekā viesi no Ziemeļvidemes, ceturtdaļu uzvarot ar 22:11. Divas ar pusi minūtes līdz pirmā puslaika beigām ventspilnieku pārsvars sasniedza 26 punktus, tomēr bukiem puslaika izskaņā padevās realizēt vairākus trejačus, kuri atpūtā vienības sūtīja pie rezultāta 52:32 par labu dzeletnzilajiem.

Spēlējot gana vieglā manierē no tālienes bumbu grozā raidīja arī centra spēlētājs Ronalds Zaķis. Pirms sērijas noslēdzošajām desmit minūtēm Kurzemes komanda bija līderos ar 79:50. Dueļa izskaņā "Gulbenes Buki" pieļāva virkni ar kļūdām, kas ļāva "Ventspils" vienībai pārsniegt arī trīsciparu skaitļa robežu, aizsniedzoties līdz ļoti pārliecinošam panākumam ar 109:64.

Divu cīņu summā "Ventspils" uzvarēja ar 65 punktu pārsvaru, tādējādi oficiāli nokārtojot pusfināla tikšanos ar "Latvijas Unviersitātes" spēlētājiem.

Spēles rezultatīvākais dalībnieks ar 27 gūtiem punktiem (2p. 1/1, 3p. 7/14) bija Artūrs Ausējs. "Ventspils" labā 17 punktus guva Dešons Frensiss, bet 11 sakrāja Renārs Birkāns. Gulbeniešu rindās Edgars Kaufmanis guva 21 punktu, kamēr Jānis Engers atzīmējās ar 14 ačiem. Pie 12 punktiem tika Rolands Šulcs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: