Latvijas Jūras administrācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Krastiņš uzsver, ka Ventspils osta labi pazīstama Latvijā un ārpus tās robežām ar novatorismu navigācijas līdzekļu pilnveidošanā un modernizācijā.

Jūras administrācijas sadarbība ar Ventspils brīvostas pārvaldi turpat divdesmit gadu garumā aptver pietiekami plašu jautājumu spektru. Šī sadarbība tiek īstenota praktiski katru dienu. Veiksmīgi un operatīvi risinām visus jautājumus kā ar Ventspils brīvostas pārvaldnieku Imantu Sarmuli, tā arī ar ostas kapteini Arvīdu Buku. Veiksmīgu Ventspils brīvostas darbības organizēšanu un vadību daudzu gadu garumā uzskatu par Aivara Lemberga un Imanta Sarmuļa nopelnu.

Jūras administrācija veic uzraudzības un kontrolējošās funkcijas no valsts puses saskaņā ar starptautiskajām prasībām, konvencijām un standartiem. Agrāk Jūras administrācijai piederēja navigācijas aprīkojums ostās, mūsu pakļautībā bija arī ostas kapteiņa dienests. Kopš 2000. gada gan ostas kapteiņa dienests, gan navigācijas aprīkojuma grupa pārgājusi ostu pārvalžu pakļautībā. Saistībā ar Ventspils ostu varu teikt, ka reorganizācija nesusi pozitīvus rezultātus no kuģošanas drošības viedokļa.

Navigācijas aprīkojums vienmēr atradies ostā, te ir izveidota laba profesionāļu komanda, kas to ekspluatē. Tehniskā personāla darbs ir tik labi organizēts un profesionāls, ka vairumā gadījumu nav vajadzīga augstākās vadības iejaukšanās.

Ventspils ostas pārvalde ir labi pazīstama Latvijā un ārpus tās robežām ar savu novatorismu navigācijas līdzekļu pilnveidošanā un modernizācijā. Šajā ziņā Ventspils ir apsteigusi visas ostas. Šeit pirmie Latvijā aprīkoja visas trīs bākas ar mūsdienīgu Automātiskās identifikācijas sistēmas (AIS) iekārtu. Tas ļauj garām peldošajiem kuģiem redzēt bākas ne tikai pēc gaismas signāliem, bet arī pēc globālās AIS sistēmas, kā arī saņemt papildu informāciju.

Šogad Ventspils brīvosta plāno aprīkot ar AIS iekārtām arī visas galvenās bojas ostā un piegulošajos ūdeņos. Tas, protams, vēl vairāk uzlabos kuģošanas drošību ostā un Baltijas jūrā.

Veiksmīgi attīstās Jūras administrācijas un Ventspils brīvostas pārvaldes sadarbība, apmainoties ar informāciju par bīstamajām un beramajām kravām, pārbaudot termināļus un kuģus. Jūras administrācija no savas puses tāpat cenšas vien­­kāršot un padarīt daudz auglīgāku mūsu sadarbību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: