Četras Profesionālās vidusskolas audzēknes – Una, Linda, Lāsma un Egija –aicina piedalīties labdarības akcijā ar mērķi palīdzēt dzīvnieku patversmes Rembo iemītniekiem.

Idejas autore ir 1. kursa audzēkne Una Dujsenbajeva, kuru aizkustinājis ģeogrāfijas skolotājas Inetas Ābeles stāstījums par nežēlīgu izrīkošanos ar kaķēniem, kuri iemūrēti pagrabā. Jauniete vēlējusies palīdzēt kādam dzīvniekam un atcerējusies par patversmi Vārves pagasta Sprīdīšos. Viņa aizbraukusi uz turieni, paskatījusies, kā dzīvo tā iemītnieki, no patversmes īpašnieka Māra Kalniņa uzzinājusi, kas tieši vajadzīgs. Akcijas organizēšanā iesaistījušās arī Unas kursabiedrenes no viesnīcu pakalpojumu komercdarbinieka grupas – Linda, Lāsma un Egija.

Akcijas mērķis ir savākt Rembo mītošajiem suņiem (Unas apmeklējuma brīdī to bija seši) pārtiku, rotaļām un graušanai, kā arī gulēšanai piemērotas mantas: lietotus paklājus, segas, pledus. Kalniņš stāstījis, ka reiz kāds atvedis dūnu spilvenu; vajadzējis tikai redzēt, kāda pēc tam izskatījusies suņa mājvieta un pats dzīvnieks!

Labdarības akcija ilgs divus mēnešus – līdz maija beigām. Cilvēki, kas vēlas palīdzēt, var nest mantas uz Profesionālo vidusskolu (ieeja no sētas, pa kreisi bibliotēkā) vai zvanīt Unai pa tālr. 29778424. Jaunietes ir pateicīgas skolotājām un direktorei par atbalstu, ka ziedotās lietas varēs novietot turpat, skolā. Ja kāds nevar pats atnest, meitenes gatavas aizbraukt mantām pakaļ.

Akcijas dalībnieces iecerējušas doties arī uz citām pilsētas skolām, iestādēm, uzņēmumiem un publiskām vietām, lai aicinātu līdzcilvēkus iesaistīties labdarības akcijā. Šim nolūkam izveidos īpašas reklāmas lapiņas ar aicinājumu palīdzēt bezsaimnieka sunīšiem, kas mitinās patversmē. Pēc akcijas beigām visu savākto meitenes aizgādās četrkājainajiem dzīves pabērniem, no kuriem ikviens vēlas nokļūt īstās mājās, pie laba saimnieka.

Foto:Una (no labās), Egija, Lāsma un Linda ar plakāta starpniecību aicina iesaistīties labdarības akcijā, lai palīdzētu patversmes Rembo iemītniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: