Dažādu nozaru uzņēmumos viens no galvenajiem darba instrumentiem ir automašīna. Tā sniedz iespēju operatīvi pārvietoties no punkta A uz punktu B, lai klientiem efektīvi sniegtu uzņēmuma piedāvātos pakalpojumus.

Tādēļ moderns un uzticams uzņēmuma autoparks pavisam noteikti ir viens no faktoriem, kam nepieciešams pievērst uzmanību. Protams, darba auto iegāde prasa diezgan lielus finanšu līdzekļus, tāpēc, ja uzņēmuma budžetā nav brīvu naudas līdzekļu auto iegādei, noderīgs var būt auto kredīts. Vairāk par to, kas jāņem vērā pirms auto kredīta noformēšanas, lasiet tālāk rakstā.

Kāda automašīna nepieciešama uzņēmuma vajadzībām?

Pirms kredītsaistību noslēgšanas, nepieciešams rūpīgi izvērtēt uzņēmuma vajadzības. Tādēļ, ja jūsu uzņēmumam ir aktuāls jautājums par auto kredīta noformēšanu autoparka atjaunošanai vai izveidei, vispirms būtu vēlams noskaidrot, kāds transportlīdzeklis jūsu uzņēmumam ir vispiemērotākais. Proti, jauna un mazlietota auto iegādes izmaksas var atšķirties, līdz ar to tas var mainīt nepieciešamā aizdevuma kopējo summu un būtiski ietekmēt kredītsaistību slogu.

Cik lielu daļu uzņēmuma budžeta iespējams atvēlēt kredīta atmaksai?

Izvērtējiet uzņēmuma finansiālo situāciju, izdevumus un ienākumus, lai noteiktu, cik liela apmēra aizdevums uzņēmumam neradīs pārāk lielu finansiālo noslogojumu. Pārliecinieties, ka kredīta atmaksas plāns neatstās negatīvu ietekmi uz uzņēmuma stabilitāti, un jūs spēsiet regulāri veikt nepieciešamos maksājumus.

Vai uzņēmuma vajadzībām atbilstošāks nav auto līzings?

Uzņēmuma auto iegādei pieejami dažādi ārējā finansējuma veidi. Pirms noformējiet auto kredītu, pārliecinieties, ka uzņēmuma vajadzībām piemērotāka nav kāda no finansējuma alternatīvām. Nereti auto iegādei tiek izmantots arī līzings. Tā galvenā atšķirība no auto kredīta ir aizdevēja būtiskā iesaiste transportlīdzekļa iegādes nosacījumos, kā arī īpašumtiesības uz auto līdz brīdim kamēr pilnībā nav atmaksāta aizdevuma summa. Izvērtējiet uzņēmuma individuālo situāciju un izvēlieties piemērotāko aizņēmuma veidu.

Kāda ir kopējā auto kredīta izmaksu struktūra?

Pirms lemiet par labu auto kredīta noformēšanai, rūpīgi iepazīstieties ar aizdevuma kopējo izmaksu struktūru un tā nosacījumiem. Ņemiet vērā, ka auto kredīts sevī ietver ne tikai aizdevuma pamatsummu, bet arī procentu maksājumus, kā arī dažādus papildu izdevumus, kas var būt saistīti ar kredīta noformēšanu. Svarīgi rūpīgi iepazīties ar katru no aizdevuma komponentiem, lai jau laikus pārliecinātos par kopējo izmaksu apjomu un pieņemtu uzņēmuma finansiālajai situācijai atbilstošāko lēmumu.

Kura kreditora piedāvājums vislabāk atbilst jūsu uzņēmuma vajadzībām?

Lai arī lielākoties tikai nedaudz, kreditoru piedāvājumi var atšķirties. Tāpēc pirms auto kredīta noformēšanas ir vērts iepazīties ar dažādu aizdevēju piedāvājumiem un izvēlēties jūsu uzņēmumam izdevīgāko.

Ja arī jūs vēlaties papildināt sava uzņēmuma autoparku, noderīgs būs Latkredits finanšu pakalpojums – auto kredīts. Tas sniedz iespēju iegūt līdz pat 25 000 EUR jūsu uzņēmuma vajadzībām un vēlmēm piemērota transportlīdzekļa iegādei.

Lasi vēl