Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu atbalstīt Ventspils Izglītības pārvaldes sagatavoto investīciju projektu par valsts budžeta aizdevuma piesaisti pirmsskolas izglītības iestādes “Margrietiņa” infrastruktūras attīstībai.

Investīciju projekta pieteikumu plānots iesniegt Vides aizsardzības un reģionālajā attīstības ministrijā, un tā atbalsta gadījumā piesaistīt nepieciešamo finansējumu, lai jau 2023. un 2024. gadā bērnudārzā “Margrietiņa” veiktu teritorijas labiekārtojuma izbūvi, uzlabojot mācību un darba vidi, kā arī sniegtā izglītības pakalpojuma kvalitāti un pieejamību.

Bērnudārzā “Margrietiņa” paredzētie būvdarbi ietvers ārējo inženiertīklu (lietus ūdens novadīšanas un drenāžas sistēmas, ūdensvada un sadzīves kanalizācijas tīklu, apgaismojuma elektrotīklu) un ceļu būvēšanu, pazemē iedziļināta atkritumu konteinera izbūvi, labiekārtojuma elementu (soliņu, atkritumu urnas un veloturētāju), kas ir funkcionāli saistīti ar izbūvējamo segumu, uzstādīšanu. Tāpat paredzēta rotaļu nojumju izbūve, saimniecības ēku atjaunošana, rotaļu laukumu izbūve un rotaļu iekārtu uzstādīšana.

Tā kā Izglītības pārvaldes rīcībā ir aktuāls pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes “Margrietiņa” teritorijas labiekārtojuma izbūves tehniskais projekts, tad atbilstoši Ministru kabineta 2023. gada 9. maija noteikumiem Nr. 241 "Kritēriji un kārtība, kādā izvērtē pašvaldību investīciju projektus jaunu pirmsskolas izglītības iestāžu būvniecībai, esošo pirmsskolas izglītības iestāžu paplašināšanai vai pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstībai" šādam investīcijām ir iespēja saņemt finansējumu kā ilgtermiņa aizņēmumu no valsts budžeta.

Kopējās izmaksas teritorijas labiekārtošanas būvdarbiem, būvuzraudzībai un autoruzraudzībai plānotas 769 800  EUR apmērā, tajā skaitā 500 000 EUR aizņēmuma līdzekļi un 269 800 EUR pašvaldības finansējums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: