Pērnā gada Eiropas čempions motokrosā EMX2T klasē Toms Macuks svētdien Alojā izcīnīja uzvaru Latvijas čempionāta 3. posmā MX1 klasē. MX2 konkurencē labākais bija Edvards Bidzāns, kurš ir jauns papildinājums Rodeo komandai.

Macuks savā klasē bija ātrākais gan kvalifikācijā, gan arī abos pamat braucienos. Viņa tuvākais sekotājs bija lietuvietis, - Domantas Jazdauskas, kuru “Rodeo MX” kluba pārstāvis pirmajā braucienā apsteidza par 32 sekundēm, bet otrajā šī atstarpe sastādīja jau vienu minūti un 15 sekundes. Alojas posmā trešo vietu MX1 klasē izcīnīja Kārlis Kalējs (MX Moduls). Pēc smagas traumas, šogad trasē pirmo reizi bija atgriezies Rūdolfs Aumeistars un sev jaunajā, RODEO komandā jutās pietiekami ērti un dienas kopvērtējumā MX1 klasē izcīnīja 4. vietu.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā pēc aizvadītajiem trim posmiem Tomam Macukam ir maksimāli iespējamie 125 punkti, bet otrajā vietā ar 91 punktu ir Kalējs, kamēr 87 punktus guvis Rainers Žuks (KTM Motofavorīts).

MX2 klasē izcilu sniegumu trasē demonstrēja Edvards Bidzāns (Rodeo MX), kurš abos braucienos finiša līniju sasniedza kā pirmais. Aiz viņa otro un trešo vietu divu braucienu summā sadalīja Mairis Pumpurs (MX Moduls) un Jānis Mārtiņš Reišulis (VV Moto Racing Team). Sezonas kopvērtējumā ar 111 punktiem joprojām līderis ir Pumpurs, aiz viņa seko Bidzāns (100 p), tabulas trešajā ailītē ar 98 punktiem iekārtojies Uldis Freibergs (Rodeo MX).

Visiem par lielu pārsteigumu 85cc klasē jauniešiem uzvaru kopvērtējumā, izcīnīja mūsu jaunais - Sebastians Olsens, kurš uzvarēja 1. braucienā, bet 2. braucienā, pēc ne tik veiksmīga starta spēja aizcīnīties un finišēt 4. vietā. Jonatans Rjabovs šajā pašā klasē šoreiz – 10. vietā.

125cc klasē junioriem šogad savu labāko sezonas sniegumu nodemonstrēja Ralfs Spila, kurš dienas beigās kopvērtējumā izcīnīja 6. vietu.

Kvadriciklos sīvākā cīņa notika starp pēdējo sezonu Latvijas čempionu Matīsu Palēvicu (Rodeo MX) un Kārli Neiju (KTM Motofavorīts). Pirmajā braucienā Palēvics uzvarēja, Neiju noturot tūdaļ aiz sevis, bet otrajā sešpadsmit gadus vecajam Kārlim izdevās revanšēties. Divu braucienu summā abiem bija vienāds punktu skaits, bet tā kā Kārlis Neija otrajā braucienā bija ātrāks, viņam pirmā vieta summā. Pie bronzas medaļas tika Kārlis Lizanders (Saldus motoklubs). Viktors Vaskis (Rodeo MX) Kvadriciklu veterānu ieskaitē izcīnīja uzvaru, kamēr viņa jaunais komandas biedrs Markuss Augustovskis spēja sasniegt tādu pašu rezultātu Kvadricikli AM klasē.

Augstvērtīgie rezultāti un stabilitāte sportistu sniegumā bija pamats, lai komandu ieskaitē Latvijas čempionāta 3. posmā, šogad pirmo reizi uzvaras laurus plūktu “Ventspils Rodeo MX”, otrajā pozīcijā atstājot “MX Moduls” vienību un “Saldus motoklubu”. Nākamais Latvijas čempionāta posms notiks no 29. līdz 30. jūlijam Apē, kas vienlaicīgi būs “Vaidavas kausa” 50 gadu jubilejas svinību pasākums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: