Ventspils Sporta skolas ''Spars'' šorttrekists Roberts Krūzbergs svētdien Nīderlandes pilsētā Dordrehtā noslēdza Pasaules kausu, kur visu sešu posmu kopvērtējumā 1000 m distancē ieņēma augsto 3. vietu ar 402 punktiem, bet visu distanču summā ierindojās augstajā astotajā vietā ar 472 punktiem.

Tas ir vēsturisks sasniegums visā Latvijas šorttrekā ar labāko sasniegto rezultātu līdz šim Pasaules kausos.

Noslēdzošie Pasaules kausa posmi tika aizvadīti Dordrehtā, kur piektā posma sacensībās Krūzbergs 1000 metru distancē izcīnīja bronzas medaļu.

Pēc sacensībām Krūzbergs atzina: ''Šodien bija tiešām ļoti smagi, grūti skrējieni, vajadzēja daudz spēka atdot, lai tiktu līdz A finālam. Kanādieši ļoti labi noslidoja, nekur nebija iespējas man viņus apdzīt, tikai uz finiša līnijas bija tāda iespēja, tomēr neizdevās. Bet priecājos arī par sasniegto bronzas medaļu''.

Pēdējā posmā Krūzbergs atkal aizcīnījās līdz A finālam, lai gan cīņa izvērtās sīva, tomēr Krūzbergam bija jāatzīst šīs sezonas favorītu pārākums, kur uzvaru izcīnīja dienvidkorejas šorttrekists Dživons Pārks, viņam sekoja kanādietis  Dions, itālis Luka Špehenhauzers, ķīnietis Suns Djzahua un Krūzbergs kā piektais. Pārks un Dions ir arī šīs distances 1. un 2. vietas kopvērtējuma uzvarētāji, pēc viņiem seko Krūzbergs. Bet visa Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs ir jau pieminētais dienvidkorejietis Pārks (1068 punkti), kurš savu tuvāko sekotāju apsteidza gandrīz par 394 punktiem.

Krūzbergam mazāk veicās 500m distancē, kur kopvērtējumā 24. vieta ar 72 punktiem, bet 1500m ar sešiem punktiem 60. vieta. Jāatgādina, ka Krūzberga pamata distance ir 1000m, kurā arī sasniegti visaugstākie rezultāti.

Roberts Krūzbergs šobrīd gatavojas Pasaules čempionātam, kurš norisināsies no 10. - 12. martam Dienvidkorejas pilsētā Seulā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: