Olimpiskā centra Ventspils vieglatlētikas manēžā notika Ventspils ziemas sacensības vieglatlētikā veterāniem. Ventspili sacensībās pārstāvēja 20 sportisti un kopumā mūsējie izcīnīja 22 godalgas – 5 zelta, 10 sudraba un 7 bronzas medaļas.  

Ventspilī aizvadītajās sacensībās piedalījās vieglatlētikas vecmeistari no Ventspils, Liepājas, Kuldīgas, Tukuma, Talsiem, Jūrmalas, Jelgavas, Rīgas, Ogres, Jēkabpils, Līvāniem, Preiļiem, Valmieras un citiem Latvijas novadiem, kā arī bija viesi no Lietuvas. Mūsu pilsētas seniori uzrādīja labus rezultātus.

Sievietēm 1. grupā (30–59 gadi): Gintai Rasai divas zelta medaļas 200 m un 800 m skriešanā, 6. vieta tāllēkšanā, Ligitai Ziemanei 1. vieta augstlēkšanā un 3.vieta lodes grūšanā, Līgai Konovalovai 2. vieta trīssoļlēkšanā, Anijai Petrovskai 3. vieta tāllēkšanā, bet Ivetai Stankevicai 3. vieta augstlēkšanā, 5. vieta lodes grūšanā un 6. vieta 60 m skriešanā. Baibai Lācei 6. vieta lodē un 9. vieta 60 m skriešanā.

Vīriešiem 1. grupā godalgotās vietas izcīnīja: Sandris Balinskis 2. vieta augstlēkšanā, Aleksejs Iļušins 2. vieta lodes grūšanā, Guntis Grīnvalds 3. vieta 1500 m un Mikus Brakanskis 3. vieta 200 m skriešanā un 4. vieta lodes grūšanā. Raitim Kozlovskim 5. vieta 1500 m skriešanā.

Sievietēm 2. grupā (59 un vecāki) izcīnītas 6 medaļas – Dace Brakanska 2. vieta augstlēkšanā un trīssoļlēkšanā, Gunta Buholce 3. vieta 60 m skriešanā un 2. vieta 3km soļošanā, bet Maija Vesele 2. vieta tāllēkšanā 3. vieta trīssoļlēkšanā un 4. vieta augstlēkšanā.

Arī vīriešiem 2. grupā bija pa spēkam izcīnīt 6 medaļas: Valdis Cela 1. vieta trīssoļlēkšanā, 2. vieta tāllēkšanā un 60 m skriešanā, Dainis Kūla 1. vieta lodes grūšanā, 2. vieta Gatis Brakanskis 200 m skriešanā un 3. vieta Juris Baraus 200 m skriešanā. Apsveicam mūsu sportistus ar gūtajiem panākumiem! Kā vienmēr, pateicību pelnījusi Ventspils Veterānu sporta kluba vadītāja Dace Brakanska par sekmīgu komandas sagatavošanu sacensībām, sacensību galvenais tiesnesis Aigars Matisons un viņa tiesnešu komanda un Olimpiskais centrs Ventspils. Sacensības organizēja Ventspils Sporta pārvalde sadarbībā ar Ventspils veterānu sporta klubu.

Kopš 2008. gada iedibināta Ventspils pašvaldības gada atzinības piešķiršana sportā, kad tiek atzīmēti Ventspils sportistu augstie sasniegumi, treneru un sporta darbinieku, entuziastu ieguldīto darbu. Nominācijā Gada seniors balva pērn tika pasniegta Valdim Celam, kurš ir aktīvs Veterānu sporta kluba dalībnieks. Viņš ir arī pasaules čempions vieglatlētikā senioriem V-70 grupā desmitcīņā, sudraba medaļas ieguvējs trīssoļlēkšanā un kārtslēkšanā, bronzas medaļas ieguvējs augstlēkšanā. Eiropas čempions vieglatlētikā telpās senioriem pieccīņā un sudraba medaļu ieguvējs augstlēkšanā, kārtslēkšanā un trīssoļlēkšanā. Veroties šajā uzskaitījumā, kā arī ņemot vērā visus viņa iepriekšējos panākumus veterānu sportā, ne mirkli nerodas šaubas par to, ka mūsu sporta veterāns ir godam pelnījis saņemt atzinības sportā.

Vaicāts pastāstīt nedaudz vairāk par saviem sasniegumiem, Valdis Cela uzreiz bilst, ka pārāk liels runātājs viņš gan neesot, daudz pārliecinošāk jūtoties tad, kad sporto, jo ar sportu vienmēr bijis uz tu un joprojām gūst labus panākumus tajā. «Kā skolas laikā sāku nodarboties ar sportu, tā ne brīdi neesmu pārtraucis to darīt. Mācījos Kandavā, biju iekļauts Tukuma izlasē. Līdz armijai nodarbojos ar vieglatlētiku. Pēc armijas bija paņēmis aptuveni piecu gadu pārtraukumu sportā, līdz tiku pierunāts iesaistīties basketbola komandā. Kad pārcēlos uz Ventspili un sāku strādāt uzņēmumā Ventspils koks, arī šeit iesaistījos basketbola komandā. Un vēl viena mana sirds mīlestība ir galda teniss, ko arī esmu spēlējis visu mūžu. Esmu braucis arī autorallijā,» raksturojot savu sportista karjeru, stāsta Valdis Cela. Ventspils veterānu sporta klubā iesaistījies nejauši – vienkārši aizdevies apskatīties, kas tur notiek, un tā joprojām turpina tajā aktīvi darboties, šoreiz pievēršoties dažādām vieglatlētikas disciplīnām.

Pieminot balvu nominācijā Gada seniors, proti, ar kādām sajūtām to saņēmis, Valdis Cela nedaudz samulst un pēc brīža uzreiz bilst, ka «skatuve un runāšana – tas nav mans, satraucos gandrīz kā jaunībā». Savukārt ar sportošanu gan nav nekādu problēmu – nav nekur traki dziļi sevī jāmeklē motivācija, lai neļautos slinkumam, jo bez šīs aktivitātes nespēj iedomāties savu dzīvi. «Galvenais ir iet un darīt, nebaidīties no tā, ka varētu kaut kas nesanākt. Varbūt tikai kādus dažus treniņus esmu izlaidis. Mūsu veterānu sporta kluba kolektīvs ir ļoti labs un atsaucīgs, atbalstošs. Ja iri interese, droši var mums pievienoties,» saka Valdis Cela.

Arī treneris un skrējējs Aigars Matisons, kurš bija Ventspilī aizvadīto veterānu sacensību galvenais tiesnesis, ir pārliecināts, ka vārds veterāni, vecmeistari sportā ir tikai vārdu savienojums, jo, lai arī daudziem sportistiem pasu dati uzrāda cienījamu vecumu, kas pārsniedz 70 gadu vecumu, tie ir tikai skaitļi, jo spēks un azarts, mirdzums acīs nav zudis. «Raugoties uz vecmeistaru startiem no malas, gribu teikt, ka gaisotne, kas valda šajās sacensībās, ir tāda pati kā jebkurās citās sacensībās – ir jūtams cīņasspars, neatlaidība, vēlme uzvarēt. Arī sava adrenalīna deva ir klātesoša – var sajust, kā sports aizrauj un dāvina prieku. Esmu pārliecināts, ka senioru mači ir iedvesmas avots – mums ir beidzot jālauž savi stereotipi, domājot, ka vecmeistari sportā ir lēni un nevarīgi. Tieši otrādi – viņi sportā rāda izcilu priekšzīmi mūsu jaunajai paaudzei, kā trenēties, kā iet uz rezultātu,» pārliecināts Matisons.

Viena no Ventspils sporta veterānu kluba ilggadējām dalībniecēm tāpat bilst, ka galvenais ir piecelties no dīvāna un neļauties slinkumam, jo sports ir tas, kas palīdz veiksmīgi pārslēgties no ikdienas raizēm un domām uz sportisko domāšanu, kam jau ir pavisam citi uzdevumi un mērķi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: