JFK Ventspils futbolisti izcīnījuši svarīgu uzvaru, savā laukumā ar 2:0 pieveicot Ķekava/Auda komandu, kas ļāva turnīra tabulā pirmo reizi pacelties uz otro vietu.

Otrā posma ievadā tieši ķekavnieki bija spēcīgākās grupas līderi, kamēr ventspilnieki ieņēma ceturto vietu, kas negarantēja nedz ceļazīmi uz augstāku līgu, ne pat cīņu par šo ceļazīmi pārspēlē. Tas nozīmēja, ka ne tikai pašiem jāturpina vākt punktus, bet arī jācer uz konkurentu klupieniem, jo citādāk apsteigt komandas, ar kurām jau tika spēlēts pirmajā posmā un nebūs jāspēlē otrajā, nebūs iespējams. Ventspils uzvarēja pirmajās trīs spēcīgākās grupas spēlēs, turklāt paveica to, gūstot 12 vārtus un neielaižot nevienus. Konkurenti, tajā skaitā arī ķekavnieki, tiešām punktus zaudēja, bet vajadzēja viņus sarūgtināt arī pašiem.

Savā laukumā tas arī izdevās, turklāt smagā cīņā atkal tika izcīnīta sausa uzvara. Viesi jau no pirmajām minūtēm skaidri lika nojaust, ka viņus apmierinās arī neizšķirts, galveno uzmanību veltot savu vārtu drošībai un meklējot iespējas pretuzbrukumiem. Momenti pie Ķekavas/Audas vārtiem veidojās reti, tomēr tādi bija, taču ar to realizāciju nesekmējās – vai nu bumba lidoja vārtiem secen, vai lieliski darbojās vārtsargs Ēriks Vītiņš. Tomēr otrā puslaika vidū glābējs nebija arī viņš. Pēc stūra sitiena izspēles Vītiņu gan lieliskā stilā tika galā ar pirmo sitienu, bet bumba nonāca pie Kristapa Kanča, kurš tūlīt pat raidīja to vārtos – 1:0!

Protams, tas lika ķekavniekiem mainīt savu spēles stilu, bet drīz vien kļuva skaidrs, ka lielākam spiedienam viesiem vienkārši nepietiek jaudas. Mača 88. minūtē jautājums par uzvarētāju tika atrisināts pavisam – viesi kļūdījās laukuma centrā, bet Kančs pamanījās apsteigt Vītiņu un ar galvu raidīt bumbu vārtos. Atlikušajā laikā rezultāts vairs arī nemainījās, bet ventspilniekiem tas īsti arī nebija nepieciešams.

Spēcīgākās grupas līderi ar 23 punktiem šobrīd ir Beitar futbolisti, bet Ventspils ar 21 punktu ieņem otro vietu, par punktu apsteidzot Ķekavu/Audu. FK Karsotas, kas otrā posma sākumā bija virs ventspilniekiem, šobrīd ar 17 punktiem ieņem ceturto vietu, taču atlikušajās četrās spēlēs vēl var ielēkt ne vien trijniekā, bet arī pirmajās divās vietās. Ventspilij 23. oktobrī jāviesojas pie FK Kalupe, nedēļu vēlāk izbraukumā jātiekas ar Staiceles Bebriem, bet 6. novembrī komanda aizvadīs sezonas pēdējo maču savā laukumā, uzņemot Jēkabpils SC. Iespējās, ka tieši otrā posma noslēdzošajā mačā izšķirsies komandas vieta turnīra tabulā – 12. novembrī Ventspils dosies uz Ķekavu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Renars Z 17.10.2022, 11:15:07

    Es vakar biju uz spēli, malači ka uzvarēja svarīgu spēli.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: