Līdz 31. oktobrim galerijā ''Žagata'' apskatāma Ventspils mākslinieces Ritas Blaževičas darbu izstāde "Dažādi momenti". Izstādē apskatāmi mākslinieces 23 dažādi darbi.

Gleznojumi tapuši dažādos gadalaikos - rudenīgas ainavas Reņķa dārzā, ziemas ainava no Piltenes puses mežiem, kāds skats no Piejūras parka, vasarīgi un ziedoši momenti no Ventspils puses pļavām.

Pēdējie darbi ir vairāk abstrakti, kuros māksliniece vēlas parādīt brīvu krāsu spēli, jo regulāri strādājot, ir vēlme brīžiem nedaudz attālināties no ierastā glezniecības stila un meklēt jaunu izteiksmes līdzekļi.

Rita Blaževiča dzimusi Līvānos, beigusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolu (1968), kopš 1987. gada dzīvo Ventspilī un regulāri piedalās Ventspils mākslinieku apvienības rīkotajās izstādēs Ventspilī, Kurzemē, arī Rīgā un citās Latvijas pilsētās, glezno akvareļa un akrila tehnikās.

Sarīkotas daudzas personālizstādes – dzimtajā Latgalē – Jēkabpilī, Preiļos, Rēzeknē un citur, kā arī Rīgā un daudzkārt, protams, Ventspilī.

Ritas Blaževičas iedvesmas avots ir daba – dārzi, koki, gadalaiku maiņas, ziedi, daudz gleznotas arī klusās dabas. Mākslinieces akvareļi izmantoti kā ilustrācijas 11 grāmatu apgāda ''Annele'' grāmatām, arī Talsu dzejnieces Maijas Laukmanes dzejai (krājumi ''Pieskarties bezgalībai'', ''Atvērt logus uz jūru'').

Darbu izstāde "Dažādi momenti" eksponēta galerijā “Žagata” līdz 31. oktobrim Pils ielā 17, un ir apskatāma darba laikā no pirmdienas līdz piektdienai plkst.: 10 – 17.30, sestdienās plkst.: 10 – 14.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: