Olimpiskā centra Ventspils bāzēs noslēgusies vasaras sezona, kas beidzot bija tiešām karsta, turklāt ne tikai laika apstākļu, bet arī pasākumu un – jo sevišķi – apmeklētāju ziņā.

Jubilejas sezonā rekords

Ventspils Pludmales akvaparkā iepriekšējās divās sezonās, līdzīgi kā jebkurā citā sporta un atpūtas bāzē, bija jārēķinās ar dažādām papildu prasībām un ierobežojumiem, tomēr tā nemainīgi bija ļoti iecienīta atpūtas vieta. Pludmales akvaparks īpaši iecienīts ir pilsētas viesu vidū, kuri par Ventspils aktīvās atpūtas un izklaides iespējām ir stāstījuši arī sociālajos tīklos, norādot uz draudzīgajām pakalpojumu cenām un atpūtas iespēju dažādību. Protams, svarīgi šādā atpūtas vietā vienmēr ir bijuši laika apstākļi, ar kuriem pēdējās vasarās kopumā ir veicies, jo siltu un tiešām karstu dienu nav trūcis.

Rēķinoties ar to, ka šosezon varētu izvairīties no papildu ierobežojumiem, Pludmales akvaparkā sezonai sāka gatavoties laikus, jau pavasarī veicot vērienīgus remontdarbus. To laikā visās ģērbtuvēs renovēja dušas telpas, uzklāja jaunu jumta segumu, bet ģimenes ģērbtuvē nomainīja ārējo dēļu apšuvumu. Tāpat arī tika pabeigta bruģēšana kafejnīcas teritorijā, veikti dažādi tehniskie darbi un abiem torņiem nomainīts pakāpienu un platformu koka segums. Nomainīta arī vēja siena, kas arī nepatīkamākos laika apstākļos nodrošina komfortablu atpūtu, – tagad šo funkciju pilda Ventspilī ražotas polikarbonāta plāksnes. Tā kā vasara iesila pamazām, šogad Pludmales akvaparks sezonu, kurā arī tika svinēta apaļā 20. jubileja, uzsāka 11. jūnijā, kas tik un tā bija nedaudz agrāk kā iepriekšējos divos gados. Vasarai uzkarstot, pieauga arī apmeklētāju skaits, kas pamazām sasniedza iepriekšējo gadu līmeni, bet sevišķi apmeklēts akvaparks bija tieši augustā.

Piejūras akvaparka atvērtā nakts šogad papildināja arī Pilsētas svētku programmu, bet šīs sezonas pēdējā darba diena bija 28. augusts. Līdz sezonas beigām baseinus, slīdkalniņus, burbuļvannas, pirtis un visu pārējo jau bija izbaudījuši vairāk nekā 27 000 atpūtnieku, ļaujot sasniegt pēdējo gadu apmeklējuma rekordu un pavisam tuvu pietuvoties arī pirmspandēmijas labākajiem rādītājiem. Interesanti, ka puse no visiem apmeklētājiem bijuši pieaugušie, bet apmēram tikpat daudz bijis arī jauniešu un bērnu.

Ūdensprieki arī zem jumta

Protams, bez ūdenspriekiem ventspilnieki un mūsu ciemiņi nepaliks, jo ierastajā ritmā sāks darboties Ūdens piedzīvojumu parks, kas apmeklētājus gan uzņēma arī vasarā. Rudens–ziemas sezonā ūdensatrakciju un SPA zona no otrdienas līdz svētdienai būs atvērta no plkst. 12 līdz 21, bet pirmdienas būs sanitārās un tehniskās apkopes dienas. Jāpiebilst, ka no 19. septembra līdz 2. oktobrim notiks ikgadējie plānotie remonta darbi un iekārtu tehniskā apkope, tādēļ šajā laikā komplekss būs slēgts, tāpēc jāsteidz to izmantot vēl līdz pārtraukumam. Tehniskās apkopes laikā cita starpā paredzēts veikt arī kalnu upes remontu. Kopējais Ūdens piedzīvojumu parka darba laiks darbdienās ir no plkst. 8 līdz 21, bet sestdienās un svētdienās – no deviņiem rītā līdz deviņiem vakarā. Lielais peldbaseins publiskam apmeklējumam pieejams saskaņā ar grafiku, savukārt mazajā peldbaseinā notiks bērnu peldētapmācības nodarbības un ūdensaerobika.

Piedzīvojumi turpinās

Piedzīvojumu parks savas vasaras atrakcijas vēra vaļā 30. aprīlī, bet, gatavojoties sezonai, parkā atjaunotas kāpnes uz kalna Lemberga hūte virsotni, kā arī sarūpēts jauns veikparka inventārs. Šogad tradicionāli skaļi atkal izdevās ieskandināt Ventspils vasaras tūrisma un velosezonu – bija kopīgs velobrauciens pilsētas ielās, kurā piedalījās ap 1500 dalībnieku, īpaši tika sumināti pamanāmākie tā dalībnieki un lielākās komandas. Šis pasākums skaidri pavēstīja par gaidītāko jaunumu – visu atkal varēs apmeklēt un darīt bez ierobežojumiem. Vasaras laikā šo iespēju izmantoja 65 000 ventspilnieki un pilsētas viesi, bet Piedzīvojumu parka sezona vēl turpinās. Tiesa, individuālajiem apmeklētājiem tas būs pieejams tikai nedēļas nogalēs – piektdienās no plkst. 15 līdz 19, kā arī sestdienās un svētdienas no plkst. 12 līdz 19. Savukārt vēl līdz oktobra sākumam grupām ar iepriekšēju pieteikšanos jebkurā nedēļas dienā būs pieejama Kaķa taka, kā arī peintbols un lāzertags. Īpaši aicinātas tiek skolēnu grupas, kurām sarūpētas arī patīkamas atlaides – Kaķa takas apmeklējums un peintbola spēle vismaz desmit skolēnu grupai izmaksā 5,50 eiro personai, bet lāzertaga spēle – 8 eiro personai, turklāt, ja grupā būs vismaz 20 skolēnu, tas vienam izmaksās tikai 5 eiro. Skolēnu grupu pavadošām personām (1 persona uz 10 skolēniem, 2 personas uz 20 skolēniem utt.) pakalpojumu izmantošana ir bez maksas. Starp citu, līdzīgas atlaides ir arī Ūdens piedzīvojumu parka apmeklējumam – vismaz desmit skolēnu grupa darbdienās atrakciju kompleksā var izklaidēties divu stundu garumā vien par 4 eiro personai.

Varējām atgriezties pie tradīcijām
Jurģis Liepājnieks, Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs

– Bez ierobežojumiem un aizliegumiem, kādi bija iepriekšējos gados, šo vasaru pavadījām vienā elpas vilcienā. Bija tūristi, bija sportisti un dažādi pasākumi. Atgriezāmies pie tradīcijām, sākot no sezonas atklāšanas pasākuma un turpinot ar pludmales volejbola sacensību posmiem, Ghetto Games festivālu, nūjošanas festivālu, futbola turnīriem un tā tālāk. Pie mums arī tika rīkotas daudzas treniņnometnes, kurās gan visiem zināmo iemeslu dēļ pamainījās sastāvs, bet vietā nāca arī citi. Kādos brīžos varbūt varēja šķist, ka vēl jūtam Covid-19 pandēmijas sekas, cilvēki vēl īsti nav atmodušies un ir pasīvi. Tomēr bija daudz tādu, kas tiešām noilgojušies pēc šādām aktivitātēm, un daļa bija kļuvusi tikai aktīvāka. Tas attiecas arī uz dažādu pasākumu rīkošanu, jo arī tos beidzot varēja organizēt, neuztraucoties par papildu ierobežojumiem. Pamazām iekustējās arī pārējie, un tas attiecināms arī uz apmeklētību, ko labi varējām redzēt mūsu izklaides vietās. Pludmales akvaparks vispār piedzīvoja vienu no savām labākajām sezonām, arī neskatoties uz to, ka sākām to tikai jūnija vidū. Tiesa, jūnijā nekad nav bijis tas lielākais pieplūdums. Jūlijs šoreiz bija tāds pavēsāks, bet augustā apmeklētāju bija daudz.

Lai gan Piedzīvojumu parka plāns bija visai optimistisks, to izdevās izpildīt, turklāt tur sezona līdz galam vēl nav beigusies, lai gan mainīts darba laiks un kārtība. Tā ka par apmeklējumu nevaram sūdzēties. Netrūka arī tūristu, klāt atkal bija lietuvieši – un viss notika. Pirms sezonas nekādus būtiskus jaunumus neieviesām, kas arī bija saprotams, jo līdz galam jau skaidrs par to, ar ko varam rēķināties šajā sezonā, nebija. Daudz enerģijas un laika paņēma sagatavošanās rodeļu trases būvniecības uzsākšanai, kas tagad jau notiek savā ritmā un straujiem soļiem iet uz priekšu. Protams, ceram, ka pēc tās atklāšanas Piedzīvojumu parkam būs jauns uzrāviens. Katrā ziņā parka izskats un piedāvājumu klāsts izmainīsies, kas gan mums būs arī jauns izaicinājums, jo, kā vienmēr, ir patīkamās lietas un ir arī tādas, kas liek saspringt un meklēt risinājums. Šajā gadījumā runa ir par kalna nogāzi, kas ir tik liela. Bija jau zināms, ka ragaviņu kalns atrodas tur, kur plānos ir būvēt rodeli, bet, kamēr tā nebija, piedāvājām iespēju tur šļūkt ar ragaviņām, kas kļuva par diezgan iecienītu aktivitāti. Tagad vajadzēja izdomāt, kā to saglabāt, kas arī izdevās, bet kalns tagad būs pilnībā noslogots, ka tik būtu sals un to visu varētu izmantot! Pēc labas vasaras sezonas, protams, gaidām arī labu ziemu.

Piedzīvojumju parka foto: Oskars Jūra

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: