Lai uzlabotu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma kvalitāti, pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” atkritumvedēji ir aprīkoti ar videoreģistratoriem, kas nodrošina iespēju attālināti sekot līdzi sadzīves atkritumu izvešanai, konteineru pieejamībai un operatīvāk risināt radušās problēmsituācijas.

Kopš ieviesta videonovērošanas sistēma, pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” darbiniekiem iespējams precīzāk novērtēt atkritumu konteineru piepildījumu, tā pieejamību noteiktajā izvešanas dienā, izzināt iedzīvotāju paradumus attiecībā uz atkritumu izmešanu, kā arī iespējams fiksēt situācijas, kurās dažādu iemeslu dēļ ar specializētajiem transportlīdzekļiem ir apgrūtināta piekļūšana atkritumu konteineriem.

Uzņēmuma darbinieki var sekot līdzi atkritumvedēju darbam gan reāllaikā, gan arī piekļūt videoierakstiem, līdz ar to iespējams veiksmīgāk un ātrāk risināt ikdienā radušās problēmsituācijas.

Videonovērošanas sistēma ir pielāgota pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” vajadzībām un specializēto transportlīdzekļu tipam. Iekārtas uzstādītas tā, lai darba zona būtu labi pārredzama un lai netraucētu atkritumvedēja darbiniekiem.

Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” regulāri veic ieguldījumus sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēmas un pakalpojuma sniegšanas uzlabošanā. Pakalpojumus plānots modernizēt arī turpmāk.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • 0
    reku 11.09.2022, 10:29:10

    Vai atkritumvedēju pienākumos ietilpst arī teritorijas sakopšana aiz sevis?Bieži gadās,ka,izkraujot konteinerus mašīnā,daļa atkritumu nobirst pie zemes,vai tie būtu jānovāc sētniekam,kurš algu saņem pavisam no cita darba devēja?

  • -1
    Marta P 12.09.2022, 14:09:01

    Vai sētniekam ir jāsavāc tikai atkritumi vai netīrība, ko radījis tikai attiecīgajā teritorijā deklarējies cilvēks (darba devējs)?
    Un tīri teorētiski, ja iedzīvotāji ir pareizi sametuši lietas konteineros, tie nav pārbāzti, atkritumi izmesti aizsietos maisos un konteineris nav bojāts - nekam nevajadzētu izkrist no tā to iztukšojot.
    Kurš tad beigās ir vainīgs pie tā, ja kas izkrīt - tas kurš tukšo konteineru, vai tas, kurš to izmetis nepareizi? Kas tad ir to iztukšotāju pienākumos?

  • 0
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 16.09.2022, 14:33:57

    Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” skaidro, ka uzņēmuma darbinieku pienākumos ir savākt tikai konteinera iztukšošanas laikā nejauši izbirušos atkritumus. Aicinām iedzīvotājus pēc atkritumu izmešanas aizvērt konteinera vāku un sekot, lai tie netiek pārpildīti.

  • 0
    ventspilnieks 36,7 11.09.2022, 11:41:41

    Viena kamera bunkurā, lai izzinātu iedzīvotāju paradumus. Pie reizes tiek filmēts arī privātīpašums, kas nemaz nav smuki.

  • -2
    Marta P 12.09.2022, 14:13:35

    Cik ļoti tad tiek filmēts privātais īpašums? Privātmāju iedzīvotājiem jau konteineris uz ielas jāizstumj, kas nav privātīpašums vairs, bet pieguļošā teritorija. pagalmi daudzdzīvokļu mājās - nu tie konteineri jau no dzīvokļiem netiek savākti, tā novietne parasti ir stāvlaukuma galā.
    Protams, ja sievai maiņa un jāskatās tā kamera, un pamana ka vīra mašīna ir pie citas mājas, ne darbā, nu tad jau var sākt kasīties, ka "tiek filmēts privātīpašums", bet citādi nespēju iedomāties ko tādu privātu pie konteinera varētu nofilmēt.

  • 0
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 15.09.2022, 16:35:58

    Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” skaidro, ka videoreģistratori atkritumvedējos uzstādīti ar mērķi uzlabot atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma kvalitāti – lai precīzāk novērtētu atkritumu konteineru piepildījumu, to pieejamību noteiktajā izvešanas dienā, kā arī operatīvāk risinātu radušās problēmsituācijas. Piekļuve videomateriāliem ir pilnvarotajiem pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” darbiniekiem.

  • -2
    Pilsēta 11.09.2022, 13:12:37

    Varbūt beidzot sāks ievērot satiksmes noteikumus?
    Piemēram šorīt 11. septembrī aptuveni 8.40 atkritumu vedējs nenormālā ātrumā lidoja pa Embūtes ielu pāri abiem tiltiem pilsētas virzienā.

  • 0
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 15.09.2022, 16:36:57

    Pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" pateicas par sniegto informāciju un ziņo, ka minētā situācija ar darbiniekiem ir pārrunāta.

  • 0
    Egils Liepins 12.09.2022, 18:21:33

    Naudas algām nav, bet izspiegošanai gan. Ventspils prioritātes.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: