Ar Ventspils kluba "Rodeo MX" braucēja Toma Macuka uzvaru noslēdzies Eiropas čempionāts motokrosā EMX2T klasē, kas divu dienu garumā risinājās Loketas trasē, Čehijā. Tagad Macuka kontā ir Eiropas čempionāta visa kaluma medaļas.

Sestdien notiekošajā pirmajā braucienā Macuks izcīnīja uzvaru, bet otrajā, kas notika svētdien, viņš finišu sasniedza kā otrais. Divu braucienu summā latvietim pietika, lai izcīnītu Eiropas čempiona titulu 250 cc klasē divtakteru motociklu ieskaitē. Otro vietu ieguva Hākons Osterhagens (Norvēģija), bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Johaness Kleins no Austrijas.

''Rezultāts ir pārsteidzoši labs, jo abas sacensību dienas slimoju, bija temperatūra. Pirmajā braucienā sanāca diezgan pacīnīties un beigās es knapi tiku līdz finišam, jo nebija pietiekami daudz jaudas līdz brauciena beigām. Prieks, ka bijām pārāki par ''Fantic'' rūpnīcas komandas braucēju Osterhagenu, kurš uzvarēja otro braucienu, bet pirmajā izceļot startu un braucot visiem pa priekšu, viņš piedzīvoja tehnisku problēmu. Tad man bija jātiek galā ar igauņu sportistu Meiko Vetiku, ko es arī izdarīju,'' pirmā brauciena notikumus atcerējās Toms Macuks.

''Pēc pirmā brauciena man bija ļoti slikta pašsajūta. Sadzēros visādus vitamīnus, ko biju paņēmis līdzi un gāju laicīgi gulēt, jo nākamais bija agrais rīts. Cēlos septiņos, jo 8.20 bija jau iepazīšanās aplis, bet 8.40 notika jau otrais brauciens. Otrajā braucienā neizdevās starts, biju septītais, astotais. Zinot, ka nevarēšu ar pilnu gāzi nobraukt līdz brauciena beigām, ieņēmu atbilstošu ātrumu, lai varētu nobraukt TOP3. Redzot, ka Osterhagens ir pirmais un es neredzēju sev priekšā igauņu sportistu Vetiku, baigi netrakoju, braucu savā tādā kā komforta līmenī, aizcīnījos līdz otrajai vietai un īpaši arī nemēģināju noķert pirmo, jo zināju, ka pat finišējot kā otrajam man pietiks, lai divu braucienu summā kļūtu par čempionu. Galvenais bija nepieļaut rupjas kļūdas un kritienus, tā līdz galam nobraukt. Viss izdevās!''

Macuks arī neslēpa gandarījumu, ka beidzot izdevies izcīnīt zeltu, jo iepriekš Eiropas čempionātos bija ticis pie sudraba un bronzas godalgām: ''Pirms braukšanas uz Čehiju man sieva prasīja, kāds ir plāns uz sacensībām, tad es teicu, ka braucu pakaļ zelta medaļai, jo man bija bronzas un divas sudraba medaļas Eiropas čempionātos, trūka tikai zelta medaļa. Tagad man ir arī zelta medaļa, kuru varēšu mājās nolikt blakus visām pārējām. Es uzskatu, ka izdarīju visu, ko es varēju izdarīt savā motokrosista karjerā – man tagad ir viss Eiropas čempionāta medaļu komplekts. Esmu milzīgi priecīgs! Par to man liels paldies jāsaka visiem maniem atbalstītājiem, klubam, sponsoriem, vecākiem, sievai, draugiem un faniem, kas mani motivēja un dzina uz priekšu.''

''Toms izdarīja un izcīnija visu maksimāli iespējamo, jāatzīmē, ka arī veiksme šoreiz bija mūsu pusē, jo viss salikās labāk nekā bijām iecerējuši, viņš to bija pelnījis un Latvijas himna šajā GP skanēja tikai mums,'' tā Arvis Sanders ,Ventspils motokluba RODEO vadītājs.

Tagad Toms Macuks akcentu liks uz startiem Latvijas un Baltijas čempionātos, kuros atlikuši tikai daži posmi. MX2 klasē gan Latvijas, gan Baltijas čempionāta sezonas kopvērtējumā Macuks ir stabils līderis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: