Jaunu tradīciju uzsācis basketbola klubs Ventspils, tā ne vien paslavējot spēlētājus par labi paveiktu darbu, bet arī izceļot kluba atbalstītājus, kuri mūsdienās ir ļoti svarīga jebkura veiksmīga sporta kluba sastāvdaļa.

BK Ventspils valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis skaidro, ka vispirms radusies iedeja apstaigāt dažādus uzņēmumus un aicināt tos iespēju robežās palīdzēt basketbola klubam. «Esam izveidojuši sarakstu ar uzņēmumiem, kurus pats arī tuvākā laikā apmeklēšu un aicināšu kļūt par basketbola draugiem. Viens no veidiem, kā pateikties cilvēkiem, kas ir ar basketbolu Ventspilī, ir tos publiski reklamēt, tāpēc arī izveidots īpašs plakāts, kurā jau ir izlasāmi visi šī brīža atbalstītāji un kas tiks papildināts ar jauniem vārdiem un nosaukumiem,» skaidro Boitmanis. Plakāts būs apskatāms publiski ne tikai basketbola spēļu laikā vai kādos īpašos pasākumos, jo arī ikdienā atradīsies Basketbola halles foajē.

Starp citu, veiksmīgs piemērs par to, kā iespējams sarūpēt ievērojamu atbalstu komandai, piesaistot lielu skaitu mazo sponsoru, nav tālu jāmeklē. Pagājušās sezonas Igaunijas čempionāta bronzas medaļniekiem Raplas Avis Utilitas, kam šosezon tikai veiksmes pietrūka, lai nonāktu Latvijas–Igaunijas līgas ceturtdaļfinālā, ir ap 100 dažāda kalibra sponsoru, kas nodrošina apmēram 500 000 eiro lielu budžetu. Šajā sezonā komandai ir spāņu treneris, sapulcēti labi leģionāri, taču savainojumi (arī Latvijas basketbolists Arnolds Helmanis traumas dēļ izlaidis lielāko daļu sezonas un laukumā atgriezies pavisam nesen) pārvilka svītru cerībām apvienotajā līgā, bet cerības uz medaļām vietējā čempionātā joprojām ir dzīvas.

Pirmie pie jaunizveidotā plakāta tika sumināti četri kluba basketbolisti, kas tika izcelti sporta ziņu portāla Sportacentrs.com aptaujā.

Ventas Balss jau ziņoja, ka Deniss Krestiņins tika atzīts par Latvijas–Igaunijas basketbola līgas regulārās sezonas labāko aizsardzības spēlētāju un labāko rezervistu,

divi ventspilnieki nonāca simboliskajās izlasēs – Linards Jaunzems pirmajā komandā,

Artūrs Ausējs otrajā komandā, bet

Kristaps Ķilps tika izcelts kā progresējušākais spēlētājs. Viņus, novēlot veiksmi Latvijas basketbola pavasarī, sveica BK Ventspils prezidents Ģirts Štekerhofs.

Ventspilnieki šīs sezonas līdz šim pēdējo maču aizvadīja 3. aprīlī, viesos ar 77:79 piekāpjoties Viimsi un netiekot Latvijas–Igaunijas līgas pusfinālā. Savukārt Latvijas čempionāta pusfināls startēs nākamajā nedēļā, tā ka komandai bija šosezon nebijuši daudz laika sakopot domas, atpūsties, apārstēt savainojumus un, protams, arī patrenēties. Ventspilnieki otor sezonu pēc kārtas pusfinālā tiksies ar BK Ogre, bet sērijas, kas ilgs līdz trim uzvarām, pirmais mačs 26. aprīlī risināsies Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: