BK "Ventspils" basketbolisti šodien savā laukumā aizvadīs pirmo MasterCard BBL ceturtdaļfinālā spēli, tiekoties ar igauņu spēcīgāko klubu šajā turnīrā "Tartu Rock".

Ventiņi un Tartu spēlētāji uzvaras šajā sezonā dalījuši uz pusēm – sezonas sākumā viesos mūsējie piedzīvoja neveiksmi 79:89, bet februārī Ventspilī svinēja uzvaru 81:77. Cīņa ceturtdaļfinālā risinās līdz kādas komandas divām uzvarām, bet šīs sezonas rādītāji liek domāt, ka BK "Ventspils" un "Rock" attiecību noskaidrošanai tiešām varētu būt nepieciešami visi trīs mači.

Ventspilnieki savā laukumā uzvarēja visās 11 regulārā čempionāta spēlēs, bet Tartu klubam astoņi panākumi. Toties izbraukumā abām komandām identiski rādītāji – sešas uzvaras un pieci zaudējumi. Katrā ziņā skaidrs, ka maksimāli labi jānospēlē savā laukumā, jo viesos cīņas ar šo komandu allaž bijušas smagas, un to apzinās arī ventspilnieki.

Kurzemnieki MasterCard BBL regulāro turnīru noslēdza ar uzvaru Norčepingā, bet "Rock" piedzīvoja pamatīgu neveiksmi Kedaiņos, piekāpjoties "Nevežis" ar 55:81. Šo maču Igaunijas klubs aizvadīja bez vieniem no saviem līderiem Georgija Cincadzes, taču gruzīna klātbūtne nespēja "Rock" glābt no zaudējuma nacionālajā čempionātā – savā laukumā komanda ar 71:72 piekāpās "TTU/Kalev".

Ventspilnieki LBL čempionātā divas dienas pēc kārtas spēlēja izbraukumā, vispirms negaidīti, bet pelnīti zaudējot Valmierā, bet pēc tam viegli uzvarot Iecavā "Turību". Abas spēles Gunta Endzeļa padotie iztika bez Rašada Andersona un Artūra Bērziņi, kuri tika pietaupīti svarīgākiem mačiem. Arī Baltijas līgas "play off".

Šodien debija kurzemnieku rindās paredzēta amerikāņu spēka uzbrucējam Brendonam Hanteram, kurš jau ceturtdien iepazinās ar savu jauno komandu. Interesanti, par savu bijušo komandas biedru sociālajā tīkla Twitter izteicās Kaspars Kambala, ar kuru Hanters šajā sezonā spēlēja kopā Turcijā: "Vefiņam būs no kā tagad baidīties! Starp citu, Hanters līdz 15 gadu vecumam nodarbojās ar boksu. Tiešām stiprs spēlētājs, vārda tiešā nozīmē, turklāt arī meistarīgs. Ventiņiem tas varētu būt labs pirkums." Viņa jauda būs redzama jau piektdienas vakarā, taču skaidrs, ka komanda un tās līdzjutēji cer, ka uzbrucējs Ventspilī iedzīvosies pēc iespējas ātrāk un tiešām pastiprinās spēli.

Savukārt mačā ar "Rock" ventspilnieki pilnīgi noteikti cer arī uz karstasinīgu līdzjutēju atbalstu, sevišķi jau tāpēc, ka allaž skaļš fanu pulciņš ceļo arī ar igauņu klubu. Tā tas ir bijis un būs arī šodien, jo igauņu taurētāji un bundzinieki pošas uz Ventspili arī šoreiz. Mačs sāksies pulksten 19, kas ir pavisam normāls laiks, lai cilvēks pagūtu pēc darba iestiprināties, noskalot nedēļas putekļus un doties uz basketbolu. Tiekamies hallē!



1/4fināla kalendārs

11.03 Ventspils – Rock

17.03 Rock – Ventspils

19.03 Ventspils – Rock (ja nepieciešams)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: