Ķīnas Tautas Republikas Komunistiskās partijas ministrs, Starptautisko sakaru departamenta vadītājs Vans Dzjažujs atzīst, ka uvis labus iespaidus par Ventspili kā investoriem pievilcīgu pilsētu un ostu.

Augstā Ķīnas Tautas Republikas amatpersona sacīja, ka rekomendēs ķīniešu uzņēmējiem Ventspili kā pievilcīgu uzņēmējdarbības vietu.

Fotogrāfijas no Ķīnas delegācijas vizītes Ventspilī.

Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, sveicot Ķīnas delegāciju Ventspils brīvostā, apliecināja Ventspils pilsētas lielo interesi sadarboties ar Ķīnu, informējot, ka Ventspils brīvostai jau ir sadarbības līgumi ar divām Ķīnas ostām un ilgu laiku brīvostai bijis savs pārstāvis Ķīnā. Viesi tika iepazīstināti ar Ventspils brīvostas darbību un priekšrocībām, ko varētu izmantot arī Ķīnas investori.

Viesi izrādīja ļoti lielu interesi par speciālās ekonomiskās zonas nodokļu sistēmu un investīciju politiku, kā arī pauda viedokli, ka uzņēmējdarbības vide Ventspilī šķiet ļoti laba.

Kā jau iepriekš ziņots, šodien Ventspilī iepazīšanās vizītē ieradusies augsta līmeņa delegācija no Ķīnas Tautas republikas, ko vada Komunistiskās partijas ministrs, Starptautisko sakaru departamenta vadītājs Vans Dzjažujs.

Viesus pavada Ķīnas Tautas Republikas vēstnieks Latvijas Republikā Hu Ješuņs. Viesus no Ķīnas īpaši interesē uzņēmējdarbība un zinātnes attīstība. Vizītes laikā  delegācija tiekas ar Ventspils pilsētas pašvaldības un Ventspils brīvostas vadību, iepaztas ar Ventspils brīvostas piedāvātajām iespējām, kā arī apmeklē Ventspils Starptautisko radioastronomijas centru, lai iepazīstos ar tā darbību un vēsturi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: