Piektdien Starptautiskajā vides olimpiādē Kuresārē (Igaunijā) godpilno 1.vietu izcīnīja Ventspils 4.vidusskolas komanda – skolēni Danute Andersone, Linda Hasane, Mārtiņš Mednieks, Andrejs Zirnis un skolotāja Ingunu Bērznieci.

Vienlaikus ļoti labus rezultātus uzrādīja arī Ventspils 1.ģimnāzijas komanda – skolēni Jorens Apfelbaums, Kaspars Vilcmeiers, Karīna Kabaka, Adrijs Ēdelis un skolotāja Skaidrīte Dzindzuka.

Atgādinām, ka olimpiādē piedalījās Ventspils 1.ģimnāzijas, Ventspils 4.vidusskolas un trīs Kuresāres vispārizglītojošo skolu komandas. Katra komanda četru cilvēku sastāvā, izmantojot savas zināšanas ģeogrāfijā un bioloģijā, veica sešus dažādus uzdevumus saistībā par Baltijas jūru, tās iemītniekiem, dzīvniekiem un augiem, kā arī sniedza atbildes par Zilo karogu.

Uzsākot olimpiādi, skolēni iepazīstināja ar savu skolu, sniedzot informāciju par skolas vēsturi, skolas lielumu (skolēnu un skolotāju skaitu) un tās nozīmīgākajiem pasākumiem.

Savukārt pēc olimpiādes skolēniem un skolotājiem tika sniegta iespēja iepazīties ar Sāmsalas ģeogrāfiskajiem un vēsturiskajiem objektiem, tādiem kā Kāli meteorīta krāteris, kas ir Igaunijas lielākais dabas retums. Tāpat nozīmīgs apskates objekts bija Kuresāres bīskapa pils.  Skolēni un skolotāji devās apmeklēt arī Leisi vidusskolu, kura celta 1983.gadā un kura ir viena no labākajām skolām Sāmsalā, nodrošinot mācību procesu ar labu tehnisko bāzi.

Noslēdzoties olimpiādei, no Kuresāres pilsētas pašvaldības tika saņemts priekšlikums arī nākošajā gadā organizēt Starptautisko vides olimpiādi starp Ventspils un Kuresāres vispārizglītojošajām skolām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: