Katrs zina, ka ikvienai sevi cienošai dāmai vajadzīgs savs frizieris. Jorkšīras terjera saimnieces pretenzijas pret veterinārārsti, kas apņēmās safrizēt viņas mīluli, pierāda, ka savs frizieris vajadzīgs arī šķirnes sunim.

Šķirnes apraksts stāsta, ka Jorkšīras terjers izceļas ar sevišķi garu, zīdainu apmatojumu, kas sniedzas līdz pat zemei. Ja suns netiek izstādīts, apmatojumu mēdz arī apgriezt īsi. Lai safrizētu savu mīluli, ventspilnieku ģimene vērsās kādā no pilsētas veterinārajām klīnikām. Vetārste brīdinājusi suņa saimnieci, ka friziere, kas strādā klīnikā, šobrīd ir dekrēta atvaļinājumā, bet viņa pati suņus nefrizē.

« Taču suņa saimniece ļoti lūgusi, un daktere apņēmusies apgriezt sunīša apspalvojumu, ja saimniece pieņems to, kā nu viņai sanāks. Modeļa griezumu nesolīju,» notikušo analizē daktere. «Mana vaina tā, ka neesmu suņu frizieris, bet, ja cilvēks prasa, grūti atteikt.» Daktere ir pilsētā pazīstama vetārste, kas izpelnījusies dzīvnieku saimnieku cieņu un pateicību par palīdzēšanu arī ārpus darba laika. Daktere atzīstas, ka suni frizējusi pirmoreiz mūžā. Viņas klienta apspalvojums bijis nekopts, sapinkojies un netīrs. Parasti pirms sunīša frizēšanas dzīvnieku mazgā, bet klīnikā to dara tikai tad, ja saimnieki pieprasa. Daktere frizēja suni, kā nu mācēja, ķērusies klāt tām vietām, kur apspalvojums bijis par daudz sapinkojies. Suns bija nemierīgs, dažās vietās ārste dzīvniekam nejauši iegriezusi.

Klīnikā tūlīt pēc mīluļa frizēšanas saimniece tikai noteikusi, ka apspalvojums uz kājām nogriezts par daudz. Taču nākamajā dienā saimniece vēlreiz ieradās klīnikā, skaļi protestēja un pārmeta dakterei, ka nogrieztas suņa ūsas, apspalvojums uz vēderiņa ir apcirpts par daudz. Daktere bija gatava atdot naudu par pakalpojumu ( Ls 10), piedāvājusi arī pieaicināt frizieri, lai izlabotu viņas pieļautās kļūdas, taču saimnieki atteikušies.

«Daktere mūsu sunīti izķēmoja un iegrieza vairākās vietās,» sašutis Ventas Balsij sūdzas suņa saimnieks. Notikušo pārdzīvojot arī pats sunītis, esot ierāvies sevī.

Gluži tāpat kā dāmu frizūru modē, arī suņu saimnieki saviem Jorkšīras terjeriem mēdz izvēlēties dažādas frizūras, stāsta suņu friziere Marina.

Viņasprāt, vetārstam būtu jāārstē dzīvnieki, bet suņu frizierim – jāfrizē. Galvenais, lai suni varētu skaisti sapucēt, ir prasme nodibināt kontaktu ar dzīvnieku. Pirmajā frizēšanās reizē sunim var kutēt un viņš mēdz baidīties, tāpēc vislabāk sunītim atrast savu frizieri, kam uzticas gan suns, gan saimnieki . Jorkšīras terjeri ir šķirne, kam ātri ataug spalva , tāpēc tie prasa pastāvīgu kopšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: