Gandrīz pēc mēnešu ilgas pauzes šovakar laukumā atkal dosies BK Ventspils basketbolisti, kas savā laukumā uzņem Latvijas-Igaunijas līgas jaunpienācējus Viimsi un Ronaldu Zaķi.

Ventspils līdz šim pēdējo maču aizvadījuši vēl pirms gadumijas – 22. decembrī viesos ar 103:64 tika pieveikta Tallinna Kalev komanda. 30. decembrī nāca ziņa par vairākiem Covid-19 gadījumiem Liepājā, bet jau janvāra sākumā nolikās arī paši ventspilnieki. Saslima arī vairāki BK Ogre pārstāvji, bet dažas dienas vēlāk piespiedu pauzi nācās paņemt arī LU un VEF komandām. Liepājnieki laukumā atgriezās jau pagājušās nedēļas beigās, bet Ventspilij un Ogrei atgriešanās sanāks tikai šonedēļ. Lai gan Igaunijas pusē līdz šim problēmu bijis mazāk, arī Viimsi pagājušajā nedēļā bija jāizlaiž viens mačs, jo karantīnā bija devusies Tarvas komanda.

Kamēr ventspilnieki pauzēja, Viimsi basketbolisti aizvadījuši divus mačus – vispirms savā laukumā saņēma pērienu no Kalev/Cramo 49:97, bet pēc tam ar 71:76 arī TallTech. Pirmajā no tiem nepiedalījās komandas labākais punktu guvējs Ronalds Zaķis, kurš pret TallTech savāca double-double – 13 punkti un atlēkušās bumbas. Savukārt pirmajā spēlē ar Ventspili pašā sezonas sākumā uzbrucējs nepiedalījās, bet uzvara tajā svinēja ventspilnieki. Izšķirošais pārsvars gan tika panākts vien mača izskaņā, pēdējo ceturtdaļu uzvarot 30:20, bet visā spēlē – 80:67.

Ventspilnieki šobrīd Latvijas-Igaunijas līgā aizvadījuši vismazāk maču – vien desmit –, bet ar 90% uzvaru turnīra tabulā ieņem otro vietu. Viimsi basketbolisti atrodas pavisam netālu, jo ar desmit panākumiem 14 mačos atrodas ceturtajā pozīcijā, tā kā var arī teikt, ka šovakar tiksies turnīru tabulas kaimiņi. Ventspils pamazām atsāka trenēties jau pagājušajā nedēļā, bet šobrīd vēl grūti prognozēt, kādā formā komanda būs pēc slimošanas un garās pauzes. Skaidrs, ka sportisko formu būs jāatgūst arī ar maču palīdzību, jo turpmākais spēļu kalendārs varētu būtu visai spraigs. Apvienotajā līgā tika pārceltas trīs ventspilnieku spēlēs, bet vēl būs arī jāatrod laiks kausa izcīņas ceturtdaļfināla atbildes mačam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: