Olimpiskā centra Ventspils basketbola čempionātā regulārajā turnīrā atlikuši vairs tikai divi mači, bet marta otrajā pusē sāksies pirmās izslēgšanas jeb play-off spēles.

Atlicis noskaidrot vien divu regulārā čempionāta spēļu uzvarētājus: 14. martā plkst. 20 cīnīsies Spars 3 unVentspils Augstskola, bet 16. martā plkst. 19 notiks Spara 1 un Spara 2 duelis. Abas šīs spēles nekādas izmaiņas čempionāta kopvērtējuma tabulā nevar ieviest. Studenti ar četrām izcīnītām uzvarām zemāk par trešo vietu nevar nokrist pat tad, ja Spars 1 pieveic Sparu 2, jo abām komandām tad būs vienāda uzvarēto/zaudēto spēļu attiecība, bet Ventspils Augstskola ir uzvarējusi savstarpējā spēlē.

Tāpat arī uzvaras vai zaudējuma gadījumā vienība Spars 3ieņems sesto, Spars 2 – septīto, bet Spars 1 – ceturto vietu. Par regulārā čempionāta uzvarētājiem, uzvarot visās spēlēs, kļuvuši Rodeo spēlētāji, aiz sevis otrajā vietā atstājot savus sīvākos sāncenšus – Baltijas Eksprešabasketbolistus.

Pēc aizvadītajām spēlēm rezultatīvākais spēlētājs turnīrā ir Aigars Bernāts (Ventbunkers), kas trīs spēlēs guvis vidēji 33 punktus. Viņam ar vidēji 25,7 punktiem seko Klāvs Šilbergs (Spars 4), kas ir piedalījies visās komandas spēlēs. Trešais labākais punktu guvējs ir Viesturs Kohs (Ventspils Augstskola), kas caurmērā guvis 21,8 punktus.

Sacensību galvenais tiesnesis Matīss Graudiņš norāda, ka īstās cīņas vēl tikai priekšā: «Šis bija tikai regulārais čempionāts, kurā komandas cīnījās par vietu sadalījumu un nosacīti vājāku pretinieku izslēgšanas spēlēs. Toties īstās cīņas mūs tikai sagaida, jo izslēgšanas spēlēs valda pavisam cits basketbols, tāpēc ka zaudējums nozīmē izstāšanos, bet to taču neviens nevēlas. Tāpēc var sagaidīt, ka visas komandas cīnīsies līdz pēdējam un nevienam nekas netiks dāvināts; ar to sports un basketbols ir interesanti, ka kaut ko prognozēt ir grūti. Priecē komandaVentspils Augstskola, kas ar katru gadu spēlē arvien labāk un kāpj augstāk čempionāta tabulā. Tas pierāda tikai to, ka ilgtermiņā ir iespējams sasniegt lieliskus rezultātus, vajadzīga tikai pacietība un vēlēšanās.»

Čempionāta tabula

  1. Rodeo 7/0

  2. Baltijas Ekspresis 6/1

  3. Ventspils Augstskola 4/2

  4. Spars 1 3/3

  5. Ventbunkers 3/4

  6. Spars 3 2/4

  7. Spars 2 1/5

  8. Spars 4 0/7

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: