Lai pasargātu valsts autoceļus no priekšlaicīgas sagraušanas pavasara šķīdoņa laikā, uz daudziem valsts vietējās un dažiem reģionālās nozīmes autoceļiem tiks noteikti satiksmes ierobežojumi.

Šāda prakse ir arī citās valstīs ar līdzīgiem klimatiskajiem apstākļiem. Bez tam ceļu savešana kārtībā šajā laikā tehniski nav iespējama, un tiks veikta tikai tad, kad autoceļu konstrukcija būs apžuvusi.

 

Latvijā šie satiksmes ierobežojumi katru gadu tiek ieviesti aptuveni 12 000 km valsts autoceļu ar grants un stipri nolietotiem asfaltbetona segumiem, visos reģionos. Satiksmes ierobežojumus ievieš, uzstādot aizlieguma ceļa zīmes, kas nosaka transportlīdzekļu maksimālo pilno masu (pārsvarā 7, 10 vai 20 tonnas). Minētie ierobežojumi neattiecas uz valsts galvenajiem un svarīgākajiem reģionālajiem autoceļiem, tāpēc netiek ietekmēti kravu tranzīta autopārvadājumi.

 

Transportlīdzekļu pilnas masas ierobežojumu ieviešana un atcelšana konkrētajā ceļa posmā tiek veikta individuāli, speciālistiem izvērtējot laika apstākļus un ceļa tehnisko stāvokli. Kravas pārvadājumu ierobežojumus šķīdoņa dēļ sāks ieviest aptuveni marta vidū. Ierobežojumi varētu ilgt no 2 līdz 4 nedēļām. Uz dažiem autoceļiem, kuru tehniskais stāvoklis ir kritisks, šādi satiksmes ierobežojumi noteikti pastāvīgi visu gadu.

 

Ierobežojot kravas pārvadājumus pa valsts autoceļiem šķīdoņa laikā, va/s ”Latvijas Valsts ceļi” cenšas minimāli traucēt uzņēmumu saimniecisko darbību, pēc iespējas paredzot alternatīvus pārvadājumu maršrutus. Tomēr aicinām kravu pārvadātājus, strādājot vietējos maršrutos, rēķināties ar šiem ierobežojumiem savas darbības plānošanā.

 

Jāatgādina, ka pa visiem autoceļiem bez ierobežojuma atļauts pārvietoties operatīvajiem transportlīdzekļiem; nekādas speciālās atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā pa ceļiem, kur noteikti ierobežojumi, netiek izsniegtas, bet satiksmes ierobežojumu ievērošanu kontrolēs va/s "Latvijas Valsts ceļi" darbinieki sadarbībā ar Valsts policiju.

 

Ar detalizētu informāciju par autoceļiem, kuros plānots ieviest pagaidu satiksmes ierobežojumus šķīdoņa laikā, kā arī šo ierobežojumu statusu (plānoti/ieviesti/atcelti) var iepazīties web lapas www.lvceli.lv sadaļāTransportlīdzekļu maksimālās masas ierobežojumi vai zvanot Satiksmes Informācijas centram pa diennakts tālruni 65025555.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: