Šīs nedēļas nogalē notiks pasaules čempionāts gan šorttrekā, gan ātrslidošanā, kuros attiecīgi startēs Ventspils sportisti Jēkabs Saulītis un Haralds Silovs.

Pasaules čempionāts šorttrekā notiks Šefīldā (Anglija), bet labākie ātrslidotāji pulcēsies Incellā (Vācija). Silova lēmums startēt ātrslidošanā, nevis savā pamatdisciplīnā – šorttrekā – izskaidrojams pavisam vienkārši. Haralds jau janvārī Eiropas čempionātā šorttrekā izpildīja Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) A normatīvu, kas garantē, ka arī nākamajā gadā viņš būs atbalstāmo sportistu pulkā.

Lai startētu un būtu starp Eiropas un pasaules labākajiem, protams, bez šāda vienības atbalsta tik augstas virsotnes sasniegt būtu ļoti grūti. Tāpēc normatīva izpilde garantē sportistam maizi arī nākamgad un ļauj noņemt psiholoģisko spriedzi, lai nepaliktu aiz kuģa borta (domāts – LOV finansējums). Silovs savus mērķus šogad jau ir sasniedzis, tāpēc atliek laiks arī eksperimentiem – šajā gadījumā spēku pārbaude starp pasaules labākajiem ātrslidotājiem.

Savukārt Saulītis pavasarīgajā Anglijā dosies cīņā ar pasaules labākajiem šorttekistiem. Viņa treneris Māris Birzulis nekādas prognozes par to, kā mūsu sportistam varētu veikties, nevēlējās izteikt. «Jēkabs jau kādu laiku nejūtas labi un ir saslimis. Viņam ir problēmas ar vēderu, kas traucē pilnvērtīgi sagatavoties startiem. Sportists noteikti nebūs savā labākajā formā, jo šīs veselības problēmas viņu ir ietekmējušas ne tikai fiziski, bet arī psiholoģiski. Grūti ir startēt, ja nejūties vesels un neesi gatavs uz visiem 100%. Tomēr, pazīstot Jēkabu, zinu, ka viņš ies un cīnīsies, jo neesam šeit ieradušies vienkārši paslidot. Sezonas laikā sakrājies diezgan liels nogurums, jo jau kādu pusotru mēnesi neesam bijuši mājās. Nākamajā sezonā kalendāru noteikti plānosim citādi, lai tas nesanāktu tik saspringts kā šogad. Pēc divām nedēļām ir pēdējās Danubia kausa sacensības, ar kurām domājam pielikt treknu punktu sezonai.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: