Rīgā notika Latvijas komandu čempionāti rapidā un blicā. Lieliski sacensībās startēja Ventspils Šaha klubs, kuriem izdevās izcīnīt bronzu rapidā un kļūt par čempioniem blicā.

Rapidā piedalījās astoņas komandas, kas, spēlējot četri pret četri, aizvadīja viena apļa turnīru. Par zelta medaļu ieguvējiem kļuva Rīgas Tehniskās universitātes šahisti, otrajā vietā ierindojās Olaine, bet labāko trijnieku ar 10 punktiem noslēdza Ventspils Šaha klubs. Mūsu komandas sastāvā spēlēja Zigurds Lanka, Valdis Saulespurēns, Jānis Isakovs un Renāte Vidruska.

Blica turnīrs pulcēja sešas komandas, kas aizvadīja divu apļu turnīru ar apdomas laiku 3+2. Cīņa par titulu bija vēl sīvāka nekā rapidā un noslēgumā pirmās trīs komandas šķīra tikai viens punkts. Pa 15 punktiem ieguva Ventspils un Latvijas Šaha klubi, bet RTU tika pie 14. Ventspils šahisti par čempioniem kļuva tikai pateicoties labākam sniegumam savstarpējās spēlēs, jo pārējie papildrādītāji ar Latvijas Šaha klubu tiem bija vienādi. Čempionu sastāvā cīnījās Zigurds Lanka, Valdis Saulespurēns, Jānis Isakovs, Renāte Vidruska un Vladlens Šulmans.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: