8. novembrī, sākas Latvijas sporta sabiedrības sasniegumu godināšanas ceremonijas "Trīs Zvaigžņu balva 2021" tautas balsojums. Starp kandidātiem ir trīs ventspilnieki - 3x3 basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis, svarcēlājs Artūrs Plēsnieks un svarcēlāju treneris Eduards Andruškevičs.

Šajā gadā uz tautas balsojumu tiek virzīti kandidāti 11 nominācijās: gada izrāviens sportā, gada notikums sportā, gada sporta federācija, gada sporta pašvaldība, gada sporta treneris/-e, gada sporta komanda, gada sporta komanda individuālajos sporta veidos, gada paralimpiskais sportists/-e , gada sportists/-e tehniskajos sporta veidos, gada sportiste un Gada sportists.

Uz gada sportista balvu pretendē Tokijas olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs 3x3 basketbolā Kārlis Pauls Lasmanis. Kārlis kopā ar Latvijas 3x3 basketbola komandu pretendē arī uz nominācijām - gada izrāviens sportā, gada notikums sportā un gada sporta komanda individuālajos sporta veidos.

Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks svarcelšanā Artūrs Plēsnieks pretendē uz gada sportista balvu un gada izrāviens sportā.

Gada labākā trenera balvai izvirzīti trīs kandidāti un to vidū ir Artūra Plēsnieka treneris Eduards Andruškevičs.

Balsojums vietnē Triszvaigznubalva.lv ilgs no 8. novembra līdz 28. novembrim. Tā laikā ikvienam sporta līdzjutējam būs iespējas ar savu balsi vienu reizi dienā izteikt atbalstu 2021. gada nomināciju kandidātiem.

Kandidātus pirmajā kārtā izvirzīja plašs sporta sabiedrības un nozares profesionāļu loks, ieskaitot atzītās olimpiskās un neolimpiskās federācijas, sporta organizācijas un sporta žurnālistus. Saskaitot pirmajā kārtā iegūtās balsis, žūrija apstiprināja 11 nomināciju kandidātus, kas ir ieguvuši visvairāk balsu un tālāk tiek virzīti tautas balsojumam.

"Trīs Zvaigžņu balvas" tautas balsojuma gala rezultātu veido līdzjutēju balsojums (50% no balsojuma), sporta organizāciju (LOK, LPK, LSFP, no katras trīs sportisti) nominēto sportistu (25% no balsojuma) un sporta žurnālistu (25% no balsojuma) balsojums.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Kļumpats 09.11.2021, 10:09:11

    Tas , protams, ir labi, bet kopumā visai dīvainas nominācijas. Briedis ir, bet neviena no NHL, NBA nav. Vispār neviena basketbolista un futbolista nav - ne spēlētāja, ne trenera.

  • -1
    корумпант 09.11.2021, 11:56:53

    Tur jau nav nauda. Šeit vismaz jauni un aktuāli sporti/sportisti, ar potenciālu jaunizveidotām organizācijām piesaistīt milzu līdzekļus. Tagad galvenais jumta organizācijai uztaisīt labu PR kampaņu valsts mērogā - lai demonstrētu atbalstu.

  • 0
    Gārfilds 09.11.2021, 14:24:42

    Mūsu basketbolisti un futbolisti ko ir sasnieguši? Pret to, ko Lasmanis, Plēsnieks un Eduards (treneris) ??

  • 0
    Kļumpats 09.11.2021, 14:28:14

    Dvein, nav nekas pret to, kas ir, jautājums ir par to, kā tur nav :) Futbolista gan jau pareizi nav, bet Dāvi Bertānu vai Porziņģi mierīgi varēja nominēt. Merzļikinu pavisam noteikti vajadzēja. Un kas tas pa murgu, ka Latvijas gada notikums sportā ir Tokijas olimpiskās spēles? :D Es arī nesaprotu, kā var nominēt gada sportistēm Kravčenko un Graudiņu? Nu, tad vienu vajadzēja vai nevienu

  • 0
    Gārfilds 09.11.2021, 17:20:49

    Značit pārējiem ir kur augt ;)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: