Latvijas čempionātā motokrosā klubu vērtējumā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Ventspils motokluba Rodeo braucēji, kuriem arī trīs individuālie titulu.

Pēc trim posms Rodeo bija stabils komandu vērtējuma līderis, tomēr pirmās vietas nosargāšanai bija nepieciešamas vēl vienas tik pat labas sacīkstes Dobelē. Zināmā mērā tas izdevās, lai gan bija arī nepatīkami pārsteigumi.

Q Open klasē jau pirmajā braucienā čempiona titulu nodrošināja Rodeo kvadriciklu braucējs Matīss Palēvics, lai gan viņš finiši sasniedza otrais, piekāpjoties spēcīgajam igaunim Kevinam Sāram. Čempionam bija liela vēlēšanās sezonu tomēr noslēgt ar uzvarētu braucienu, taču jau tā sākumā abi galvenie konkurenti piedzīvoja smagu kritienu – pirmo līkumu līdera pozīcijās sasniedza Palēvics, Sārs mēģināja aizspraukties priekšā, abu braucamo riteņi saāķējās un sekoja kritiens... Igaunis pēc tā tika nogādāts slimnīcā, bet Palēvics, kuram šajā sezonā vēl priekšā starts Eiropas Nāciju krosā, nākamajā dienā arī tika veikts rentgens – par laimi, šaušalīgā kūleņošana beigusies bez lūzumiem. Viktoram Vaskim gan šajā posmā, gan kopvērtējumā piektā vieta.

Dobelē divas uzvaras MX1 izcīnīja Toms Macuks, taču kopvērtējumā atkārtot iepriekšējo divu gadu sasniegumu tas neļāva, jo otrajā posmā vienā no braucieniem viņš bija palicis bez punktiem. To arī pietrūka pirmajai vietai, kuru šoreiz izcīnīja Kāris Sabulis. Karels Kutsars, kurš pēdējā posmā prata izpogāt principiālāko sāncensi, tautieti Indreku Magi, kopvērtējumā izcīnīja ceturto vietu. Savukārt MX2 klasē titulam arī ar divām otrajām vietām pietika Kristeram Drevinskim. Starp 18 braucējiem, kas šosezon startēja Latvijas čempionātā šajā klasē, desmito vietu izcīnīja debitants Ansis Aševics.

Savukārt MX2 junioru konkurencē visai raibā sezona ar uzvaru kopvērtējumā tomēr noslēgusies Aleksim Araidam, kamēr Tomasam Šaicānam Dobelē pirmajā braucienā izdevās izcīnīt otro vietu, bet otrajā krietni patraucēja kritiens.

Lai gan šajā posmā netrūka nepatīkamu pavērsienu, Rodeo izdevās nobraukt pietiekoši stabili, lai saglabātu pirmo vietu komandu vērtējumā un līdz ar to izcīnīt jau 13. čempionu titulu. Otrajā vietā ierindojās Salacas kauss, bet trešajā – Rambas R. «Laikam jau pirmo reizi bija tā, ka mēs piedzīvojām mazāk visādu ķibeļu, nekā citas komandas. Galu galā tieši mēs izrādījāmies stabilākie, kas arī ļāva uzvarēt. Taču tas nebūt nenāca viegli, lai arī cik liels pārsvars beigās bija. Var jau būt, kā ārēji mēs izskatāmies ļoti draudīgi, bet patiesībā tāda uzvarai bija nepieciešams saliedēts visas komandas darbs. Ja kaut kas šajā mehānismā nestrādātu, nekas mums nesanāktu. Tiešam liels prieks, kas pateicoties atbalstītājiem, kuri turpina mums ticēt, atkal izdevās pierādīt, ka esam labākā komanda,» panākumu komentē Rodeo komandas vadītājs Arvis Sanders.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: