BK Ventspils basketbolisti MasterCard BBL čempionātā pēc zaudējuma viesos VEF 68:84 noslīdējuši uz otro vietu turnīra tabulā.

Lai nodrošinātu pirmo vietu, ventspilniekiem bija nepieciešama uzvara vai, sliktākajā gadījumā, zaudēt vajadzēja ar ne vairāk kā četru punktu starpību. Diemžēl iznāca citādāk. BK Ventspils rindās šajā mačā debitēja amerikāņu aizsargs Demonds Kārters, toties malā bija spiests paliks Artūrs Bērziņš, kura centimetru un kilogramu zem groza tiešām pietrūka. Pēc puslīdz normāla pirmā puslaika (33:41) otrajā mūsējo spēle pavisam pajuka un jau otro reizi pēc kārtas VEF svinēja pārliecinošu uzvaru – 84:68.

Kārters debijas mačā atzīmējās ar desmit punktiem (2p 1/1, 3p 8/2, sodi 2/2), trim rezultatīvām piespēlēm, divām izprovocētām un nopelnītām piezīmēm. Rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Māris Gulbis, kurš savāca arī četras atlēkušās bumbas, bet kopumā šajā rādītāja mājiniekiem viesi piekāpās ar 29:42. Atliek cerēt, ka komandā drīzumā parādīsies arī sen solītais pastiprinājums garajā galā, jo pieteikšanas termiņš strauji tuvojas beigām – līdz 11. martam komandas vēl var pieteikt vienu spēlētāju LBL čempionātam.

Līdz ar to rīdzinieki atgriezušies turnīra tabulas pirmajā vietā, bet ventspilnieki tomēr saglabā izredzes finišēt pirmie, tiesa, nu jau jāsakrīt divām lietām – pašiem jāuzvar viesos Dolphins un VEF savā laukumā jāpiekāpjas Siauliai. Protams, šāds scenārijs nešķiet nereāls, tomēr būs nepieciešam ne tikai meistarība, bet arī veiksme.

Foto:sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: