Jau šodien Japānas galvaspilsētā Tokijā tiks atklātas vasaras olimpiskās spēles, kuras tika gaidītas ilgāk nekā jebkuras citas un kurās piedalīsies arī Ventspils sportisti, noteikti arī cenšoties aizsniegties līdz godalgām.

Jau rakstījām, ka starp 33 Latvijas olimpiešiem Tokijā būs pieci Ventspils sportisti un viņu treneri, kuri pagājušajā nedēļā jau tradicionālā pasākumā Livonijas ordeņa pilī saņēma daudz spēcinošu ceļavārdu. Pretī tika saņemti solījumi darīt visu, kas ir viņu spēkos, lai tik ilgi gaidītajās spēlēs nostartētu pēc iespējas labāk. Debiju olimpiādē piedzīvos soļotājs Ruslans Smolonskis, svarcēlājs Ritvars Suharevs un 3x3 basketbolists Kārlis Lasmanis, bet tāpat Tokijā startēs pieredzējusī šķēpmetēja Madara Palameika un svarcēlājs Artūrs Plēsnieks. Olimpiskās spēles Tokijā risināsies no 23. jūlija līdz 8. augustam, bet mūsējie pie teikšanas ķersies jau faktiski no pirmās dienas. Ņemot vērā lielo atšķirību laikā – Latvijas pulkstenis no Japānas atpaliek par sešām stundām –, daļa no startiem pēc mūsu laika iekritīs agrā rītā, taču netrūks arī startu pusdienlaikā vai pat pēcpusdienā.

Kā ierasts, spēles sāksies ar atklāšanas ceremoniju, kas paredzēta jau rīt, pēc Latvijas laika faktiski dienas vidū – plkst. 14. Pirmajiem olimpiskās cīņas būs jāatklāj 3x3 basketbola izlasei ar Kārli Lasmani sastāvā, taču bez tās pārstāvjiem noteikti neiztiks arī atklāšanā (tā kā ceremonija aizņem ilgu laiku, sportisti, kuriem drīz vien paredzēts starts, bieži vien izvēlas tajā nepiedalīties), jo Agnim Čavaram uzticēts Latvijas karognesēja gods. Šoreiz katrai delegācijai tādi būs divi, bet Agnim blakus soļos tenisiste Jeļena Ostapenko. Pirmais mačs 3x3 basketbola izlasei paredzēts jau nākamās dienas pusdienlaikā (plkst. 5.35 pēc Latvijas laika), kad jāmērojas spēkiem ar poļiem. Starp citu, jau pirmajā dienā sāksies arī tenisa mači. Savukārt basketbolisti dienas otro maču aizvadīs plkst. 12.40 pēc mūsu laika (tā arī turpmāk), tiekoties ar Beļģiju. Arī svētdien Lasmanim un kompānijai divi mači – plkst. 9 ar Ķīnu, plkst. 16.25 ar mājiniekiem. Pirmdienas rītā plkst. 9.25 reitinga otrais numurs Latvija tiksies ar reitinga līderi Serbiju, bet četros dienā mūsējiem paredzēts mačs ar Krievijas komandu, kas startēs zem neitrālā karoga. Priekšsacīkstes tiks noslēgtas 27. jūlijā ar maču pret Nīderlandi, bet turpinājumu noteiks sasniegtie rezultāti – divas labākās komandas uzreiz iekļūs pusfinālā, 3.–6. vieta izspēlēs ceturtdaļfināli, bet pēdējās divas vienības būs brīvas. Medaļu dalīšana gan sieviešu, gan vīriešu komandām paredzēta 29. jūlijā.

3x3 basketbolā jau viss būs skaidrs, kad pienāks svarcēlāja Ritvara Suhareva debija. Svara kategorijā līdz 81 kg sacensības paredzētas 31. jūlijā, bet starta laiks būs atkarīgs no tā, kurā plūsmā nonāks mūsu atlēts – A grupa sāks plkst. 5.50, bet B grupa uz paaugstinājumu dosies četras stundas vēlāk. Artūrs Plēsnieks svara kategorijā līdz 109 kg startēs 3. augustā plkst. 7.50 vai 13.30. Sadalījumam grupās vajadzētu kļūt zināmam jau tuvākajā laikā. Tāpat 3. augustā savas kvalifikācijas sacensības aizvadīs šķēpmetēji, tātad arī Madara Palameika, kurai starts paredzēts jau trijos rītā. Gandrīz pašā spēļu noslēgumuā - 6. augustā - 23.30 50 km distancē dosies soļotājs Ruslans Smolonskis.

Latvijas komandā Tokijā būs 33 sportisti, kas startēs 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, cīņā, džudo, jātnieku sportā, karatē, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, riteņbraukšanā (šoseja un BMX), smaiļošanā, svarcelšanā, šaušanā, tenisā un vieglatlētikā.

Mūsu sportistu starti:
Kārlis Lasmanis (3x3 basketbols)

24.j ūlijā plkst. 05:35 (pēc Latvijas laika) Latvija – Polija;
24. jūlijā plkst. 12:40 (pēc Latvijas laika) Latvija – Beļģija;
25. jūlijā plkst. 09:00 (pēc Latvijas laika) Latvija – Ķīna;
25. jūlijā plkst. 16:25 (pēc Latvijas laika) Latvija – Japāna;
26. jūlijā plkst. 09:25 (pēc Latvijas laika) Latvija – Serbija;
26. jūlijā plkst. 16:00 (pēc Latvijas laika) Latvija – Krievija;
27. jūlijā plkst. 12:25 (pēc Latvijas laika) Latvija – Nīderlande.

Ritvars Suharevs (svarcelšana, sv. kat. līdz 81kg)
31. jūlijā plkst. 05:50 (pēc Latvijas laika) vai plkst. 09:50 (pēc Latvijas laika).

Artūrs Plēsnieks (svarcelšana, sv. kat. līdz 109kg)
3. augustā plkst. 07:50 (pēc Latvijas laika) vai plkst. 13:00 (pēc Latvijas laika).

Madara Palameika (vieglatlētika, šķēpa mešana)
Priekšsacīkstes 3. augustā plkst. 3:00 (pēc Latvijas laika).

Ruslans Smolonskis (vieglatlētika, 50km soļošana)
6. augustā plkst. 23:30 (pēc Latvijas laika).

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    SportaFans 23.07.2021, 10:41:20

    Ceram uz labiem mačiem un uz panākumiem! Vismaz savu rekordu robežā jāspēj! Un 3x3 protams jābūt medaļām. Jābūt!

  • -4
    Latvija pāri visām! 23.07.2021, 10:44:32

    Fufelis bez skatītājiem -
    ņirgāšanās par Olimpiādi.
    "Medaļas" lai - no otrreizējām izejvielām t.i.atkritumiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: