Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā dzimušajiem mazuļiem vakar nogādāta sirsnīga dāvana – pilsētas pensionāru ar mīlestību adītas zeķītes un zābaciņi.

Pensionāru biedrības Ventspils liedags vadītāja Mārīte Kuzmane pasākumā atklāja, ka šī tradīcija aizsākās jau pirms sešiem gadiem. Zeķīšu adīšana notiek pateicoties Ventspils pašvaldības finansējumam dzijas iegādei, kuras nepieciešams visai daudz. Biedrībā ir tamborētāju un adītāju pulciņš Kamolītis, kurā darbojas aptuveni 25 rokdarbnieces. Viņu uzdevums ir gada laikā saadīt tik daudz zeķīšu, cik vien var un cik atļauj dzijas daudzums. Pirmajā gadā rokdarbnieces jaundzimušajiem uzadījušas 100 zeķīšu pāru, nākamajā 150, bet pēdējos gados tie ir jau 300 zeķīšu pāri.

Zinot to, ka mūsu slimnīcā dzimst bērniņi ne tikai no Ventspils, bet arī no Ventspils novada un tālākiem Latvijas novadiem, adītājas šo darbiņu dara ar lielu godu, cieņu un pateicību. «Ir ļoti patīkami apzināties, ka mēs tiešām esam kādam vajadzīgi,» atzina Kuzmane. Viņai prieks, ka kolektīvā ir cilvēki, kuri nekad neatteiks, jo mazu zeķīti uzadīt ir piņķerīgāk nekā lielu zeķi. Jābūt arī īpašai dzijai. Siltās zeķītes un zābaciņi ne tikai sildīs jaundzimušos mazuļus, bet priecēs arī vecākus, jo katrs zeķu pārītis darināts ar īpašu rūpību, no sirds un ar vislabākajām domām. Pulciņa dalībnieces katru gadu izvēlas citas adītājas, kuras nāk uz svinīgo zeķīšu nodošanas pasākumu un izbauda dāvināšanas prieku. «Lai mazajām kājiņām vienmēr būtu silti!» nododot zeķītes dzemdību nodaļas personālam novēlēja adītājas.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis pasākumā atklāja, ka jaundzimušo bērniņu vecāki par šīm zeķītēm ļoti priecājas. Viņš čaklajām kundzēm savukārt uzdāvināja gardu kūku.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    i 22.06.2021, 19:35:51

    Paldies par zeķītēm :-)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: