VTB apvienotās līgas sezonu ar iespaidīgu uzvaru noslēgusi Toma Leimaņa un Klāva Čavara Minskas Tsmoki komanda, viesos pārspējot Astana vienību ar Ojāru Siliņu sastāvā. Tagad komandai vēl priekšā Baltkrievijas čempionāta izslēgšanas mači.

Viesi pirmajā puslaikā sameta 57 punktus, bet visā mačā pirmo reizi sezonā sasniedza arī simts gūto punktu robežu – uzvarot 109:74. Leimanis laukumā devās starta pieciniekā un nospēlēja 26 minūtes, kurās guva 15 punktus (2p 7/10, 3p 0/2, sodi 1/1) un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Čavars deviņās ar pusi minūtēs iemeta visus trīs divpunktniekus un savāca sešus punktus, kā arī tika pie četrām atlēkušajām bumbām un viena bloķēta metiena. Mājinieku rindās Siliņa kontā 14 punkti.

Jāpiebilst, ka regulārās sezonas priekšpēdējā mačā Tsmoki savā laukumā ar 65:81 piekāpās Khimki vienībai, bet Toms šajā mačā atzīmējās ar 17 punktiem, mērķi raidot piecus no sešiem tālmetieniem. Klāvam arī šajā mačā trīs no trim un seši punkti.

Sezonas 24 mačos Minskas klubs tika vien pie trim uzvarām un 13 komandu konkurencē palika pēdējā vietā, par trim panākumiem atpaliekot tieši no Astana.

Nacionālā čempionāta pusfināla pirmo spēli Tsmoki, kas ir galvenie favorīti uz titulu, aizvadīs 1. maijā, bet pretī stāsies regulārās sezonas ceturtā spēcīgākā komanda Impuls-BGUIR. Otrais mačs paredzēts 3. maijā, bet trešās cīņas, kas būtu nepieciešama, ja pēc divām būt 1:1, izspēles laiks Baltkrievijas Basketbola federācijas lapā pagaidām nav atrodams.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: